Ανακοίνωση εξέδωσαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΔΙΠΑΕ, για την εισβολή των ΜΑΤ στη νομική σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

 

 

Η ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

“Η τρομοκρατία δεν μας σταματά! Ο αγώνας των φοιτητών τώρα δυναμώνει!

 

Καταγγέλλουμε τη πρωτοφανή καταστολή και τον αυταρχισμό που επιλέγει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τους φοιτητές και το δίκαιο αγώνα μας.

 

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη εισβολή των ΜΑΤ στο χώρο της Νομικής σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή που τελούσε υπό κατάληψη μετά από μαζική δημοκρατική διαδικασία Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες! 

 

Μάλιστα σε μια αισχρή κίνηση τρομοκράτησης οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν σε προσαγωγή 20 φοιτητών και φοιτητριών μεταξύ των οποίων και εκλεγμένους στους φοιτητικούς Συλλόγους!

 

Οι φοιτητές δεν είμαστε εγκληματίες, παλεύουμε για δημόσιες και δωρεάν σπουδές, για πτυχία με αξία. Εγκληματική είναι η πολιτική της κυβέρνησης.

 

Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη. Τόσες μέρες έχει επενδύσει στη συκοφάντηση, τα ψέματα και τον αυταρχισμό γιατί δεν μπορεί να απαντήσει στα δίκαια αιτήματα μας. 

 

Εδώ και ένα μήνα έχουμε ξεκαθαρίσει ότι απαιτούμε να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο!

 

Οι φοιτητές έχουμε δώσει ήδη ένα μεγάλο αγώνα. Η κυβέρνηση αντί να παραδεχτεί την ήττα της έχει πάρει τον αυταρχικό κατήφορο. 

 

Με εισαγγελείς και τρομοκρατία δεν θα τη φιμώσουν την πλειοψηφία!

 

Κάτω τα χέρια από τους φοιτητές και το δίκαιο αγώνα μας!

 

  • Να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες φοιτητές χωρίς να τους απαγγελθεί καμία κατηγορία
  • Έξω τα ΜΑΤ από τις σχολές μας.
  • Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

 

Οι φοιτητές θα δώσουν μεγάλη αποστομωτική απάντηση! Όλοι και Όλες στο πανελλαδικό φοιτητικό συλλαλητήριο στις 8/2 στην Αθήνα, στις 12:00 στα Προπύλαια.”