ιδιωτικά πανεπιστήμια

Την Παρασκευή (19/04), θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη, σύνοδος πρυτάνεων πανεπιστημίων, με τη παρουσία του υπουργού Παιδείας Κ. Πιερρακάκη. 

Σε κατάληψη βρίσκεται από σήμερα το πρωί, 11 Μαρτίου 2024, το Γενικού Λυκείου Λιμένα Θάσου.

Για τις αλλαγές που συντελέστηκαν τα τελευταία χρόνια στη Μέση Εκπαίδευση αλλά και για τις αυτές που πρόκειται να συντελεστούν μιλά η ΕΛΜΕ Καβάλας.

Την Παρασκευή (23/02), φοιτητές του ΔΙΠΑΕ Καβάλας ύψωσαν ένα μεγάλο πανό διαμαρτυρίας στον λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Καβάλας.

Κοινή ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων φυσικού, χημικού, πληροφορικής, λογιστικής και χρηματοοικονομικής του ΔΙΠΑΕ Καβάλα

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΔΙΠΑΕ, για την εισβολή των ΜΑΤ στη νομική σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Έφοδο στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή πραγματοποίησε η αστυνομία το απόγευμα, της Δευτέρα (05/02), διότι οι φοιτητές είχαν λάβει την απόφαση να καταλάβουν τη Σχολή τους αντιδρώντας στο νομοσχέδιο που επιτρέπει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι Καβάλας εξέδωσαν ανακοίνωση αναφέροντας ξανά την αντίθεση τους για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, και έκαναν κάλεσμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Πέμπτη (25/01), στις 17:00 το απόγευμα, στην πλατεία Ελευθερίας στην Καβάλα.

Το μεσημέρι της Πέμπτης (18/01), στην πλατεία Ελευθερίας στην Καβάλα, έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από φοιτητές του ΔΙΠΑΕ, ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Την Πέμπτη (18/01), στην πλατεία Ελευθερίας στην Καβάλα, θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας από φοιτητές του ΔΙΠΑΕ, ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

“Το νομοσχέδιο αυτό δεν έρχεται να λύσει κανένα από τα μεγάλα προβλήματα της εκπαίδευσης που βασανίζουν χιλιάδες μαθητές και εμάς ως γονείς τους. Δεν θα αναβαθμίσει την ανώτατη εκπαίδευση”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια η Ομοσπονδία γονέων μαθητών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.