Δύο χρόνια μετά την ίδρυση του, κινδυνεύει να κλείσει το τμήμα Φυσικής της Καβάλας, ενώ και η Δράμα κοντεύει να μείνει χωρίς σχολές εξαιτίας ελλείψεων σε εισακτέους και καθηγητές.

 

Για το ενδεχόμενο συγχώνευσης με το Δημοκρίτειο Πανεπιστημίο Θράκης δεν είναι απίθανο αλλά ούτε πολύ εφικτό (δες ΕΔΩ).  

 

Η πρόταση για κατάργηση του τμήματος Φυσικής της Καβάλας, ήρθε από την Διοικούσα Επιτροπή του ΔΙΠΑΕ (δες ΕΔΩ). 

 

Όπως λέει στον KavalaNews 102.8 o αντιπρύτανης του ΔΙΠΑΕ Δημήτρης Μπαντέκας: «εγώ και ο κοσμήτορας του ιδρύματος Νάσος Μητρόπουλος που είμαστε από την Καβάλα διαφωνήσαμε». 

 

Στο ενδεχόμενο συγχώνευσης με το ΔΠΘ είπε πως:  «Αν γίνει κάτι τέτοιο, το καλύτερο θα ήταν όλη η σχολή θετικών επιστημών στην Καβάλα (τμήμα Φυσικής, Χημείας, Πληροφορικής) να ενταχθεί στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης».

 

«Πιθανόν να έχουμε και ΔΙΠΑΕ και Δημοκρίτειο», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Μπαντέκας. 

 

Αυτό που εξηγεί είναι ότι: «Σε αυτή την απόφαση να καταργηθεί το τμήμα Φυσικής δεν υπήρχε αντιπρόταση για τη δημιουργία νέου τμήματος». 

 

«Έχουμε χάσει στο παρελθόν και άλλο τμήμα, αυτό της Γεωλογίας. Και αν κλείσει και το τμήμα Φυσικής ποιος λέει ότι δεν θα κλείσει κι άλλο τμήμα; Το τμήμα Γεωολόγιας θα μπορούσε να στηριχθεί» σημειώνει ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Καβάλας. 

 

Επίσης υπήρχε και το τμήμα μηχανικών Πετρελαίου που θα λειτουργούσε με δίδακτρά, ξενόγλωσσο. Δεν ξεκίνησε ποτέ. 

 

Το «καμπανάκι» χτυπάει και για την Δράμα: «υπάρχει πρόβλημα. Το τμήμα οινολογίας δεν έχει καθηγητές και το τμήμα δασολογίας έχει καθηγητές αλλά μηδέν εισακτέους. Κινδυνεύει να μείνει η Δράμα χωρίς σχολές», αναφέρει ο κ. Μπαντέκας. 

 

Ακούστε όσα είπε στον KavalaNews 102.8: