ΤΕΙ Καβάλας

Το Δ/Σ του Σωματείου μαζί με τον Σύλλογο Εστιαζόμενων φοιτητών ΔΙ.ΠΑ.Ε Καβάλας θα πραγματοποιήσουμε κινητοποίηση την ΠΕΜΠΤΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΗ  στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της Διοίκησης του ΔΙ.ΠΑ.Ε - ΠΑΡΑΤΗΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ (πρώην ΤΕΙ).

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτές τις ημέρες έρευνα για τις απόψεις των κατοίκων της Καβάλας σχετικά με τον τουρισμό κα

Ένας νεκρός άνδρας ηλικίας γύρω στα 40 εντοπίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης 8 Αυγούστου σε μια από τις εστίες του ΤΕΙ Καβάλας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο θάνατος του άνδρα φαίνεται να επήλθε πριν από μερικές ημέρες από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία

Στις 9 Ιουνίου 2019 στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Καβάλας πραγματοποιήθηκε η Τελετή Λήξης και η Απονομή  Τίτλων για τους σπουδαστές  του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών Καβάλας, Χρυσούπολης, Δράμας και Ξάνθης.

 

Μετά την απαράδεκτη και προσωπική διετή επιμονή του να μεταφέρει τις εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων, από το φυσικό τόπο ( μνημείο ποντιακού Ελληνισμού), στο άγαλμα της ελευθερίας δημοτικού κήπου, μας προκαλεί ξανά με τον ορισμό συνυποψήφιου του...

Μετά από μια σύντομη συνάντηση με την Πρυτανεία του ΤΕΙ ΑΜΘ ο Πρύτανης Δημήτριος Μπαντέκας και ο Αμερικανός Πρόξενος Gregory W. Pfleger έκαναν δηλώσεις για την αγαστή, μακροχρόνια και μελλοντική συνεργασία του ΤΕΙ ΑΜΘ με το Αμερικανικό Προξενείο Θεσσαλονίκης, όπως επίσης και τον υποστηρικτικό ρόλο του Αμερικανικού Προξενείου προς το νέο Πανεπιστήμιο της Καβάλας

Τις δηλώσεις Μητσοτάκη σχετικά με τη συγχώνευση του ΤΕΙ Καβάλας με το Διεθνές Πανεπιστήμιο σχολιάζει το τμήμα παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που εξέδωσαν τα μέλη του κόμματος αναφέρουν τα εξής: 

Την γραπτή απάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στην εφημερίδα Νέα Εγνατία με την οποία ξεκαθαρίζει την αντίθεσή του με τη συγχώνευση του ΤΕΙ Καβάλας με το Διεθνές Πανεπιστήμιο σχολιάζει ο βουλευτής Καβάλας Κώστας Μορφίδης. 

Στην Καβάλα πρόκειται να λειτουργήσει ένα από τα δύο πρώτα αγγλόφωνα πανεπιστημιακά τμήματα της Ελλάδας και θα απευθύνονται σε ξένους φοιτητές, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Έθνος.

Τη δημιουργία τμήματος Τουριστικών Σπουδών στην Καβάλα, στο πλαίσιο του Διεθνούς Πανεπιστημίου στο οποίο θα συγχωνευτεί από τον επόμενο μήνα το ΤΕΙ της πόλης, ζητάει η Ένωση Συλλόγων Γονέων

Το ARTutor έχει επικεντρωθεί στην προσθήκη ψηφιακού περιεχομένου στα παραδοσιακά εκπαιδευτικά βιβλία και σε άλλα κείμενα, με σκοπό να βοηθήσει στην ανεξάρτητη μελέτη των μαθητών και τελικά να βελτιώσει την κατανόηση του εκπαιδευτικού υλικού.

Στο πλαίσιο της σταθερής συνεργασίας με το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΤΕΙ Καβάλας), η Energean είχε την χαρά να υποδεχθεί τις προηγούμενες ημέρες στις χερσαίες εγκαταστάσεις της Νέας Καρβά

Μπορεί τα φώτα να έσβησαν, τα ρολά να έκλεισαν και η αυλαία του Cosmopolis 2018 να έπεσε λίγο μετά τις 23:30 το βράδυ της Κυριακής 22 Ιουλίου 2018, με τα πυροτεχνήματα που φώτισαν τον ουρανό της Καβάλας, όμως τίποτα δεν είχε τελειώσει.

Όλες τις τελευταίες εξελίξεις για τη συγχώνευση του ΤΕΙ Καβάλας, του ΤΕΙ Σερρών και του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ανέφερε κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας πρύτανης του ΤΕΙ Καβάλας Δημήτρης Μπαντέκας.

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί στην διοίκηση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μετά την ανακοίνωση της συγχώνευσης τόσο με το ΤΕΙ Καβάλας όσο και με το ΤΕΙ Σερρών.

"Η Καβάλα έχει δύο σχολές μια σχολή θετικών επιστημών με τρία τμήματα, φυσική, χημεία και πληροφορική και μια σχολή διοικητικών επιστημών με δύο τμήματα λογιστικής και διοικητικής τεχνολογίας. Παράλληλα, στην Δράμα έχουμε μια σχολή γεωπονικών και γεωτεχνικών επιστημών με μια σχολή οινολογίας και ένα τμήμα δασολογίας." αυτά τόνισε ο αντιπρύτανης του ΤΕΙ Καβάλας Αθανάσιος Μητρόπουλος.

Η εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα «e– Φοιτητής» απέσπασε το 1ο βραβείο καινοτόμας ιδέας στο πλαίσιο του 1ου1ου Φοιτητικού Διαγωνισμού Καινοτόμων Ιδεών (SCOIN), υπό την αιγίδα του ΤΕΙ ΑΜΘ, σε συνεργασία των Εργαστηρίων ΑΕΤΜΑ Lab και του BICC Lab. 

"Τίτλους" τέλους, φαίνεται να ρίχνει το 24ο Πολιτιστικό δεκαήμερο του ΤΕΙ Καβάλας μετά από απόφαση των διοργανωτών.

Για 24η χρονιά, διοργανώνεται στο Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το πολιτιστικό δεκαήμερο. Οι εκδηλώσεις άρχισαν την Παρασκευή 25 Μαΐου και ολοκληρώνονται την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ...

Με 9 θέσεις μόνιμου διδακτικού προσωπικού από τις 11 που είχαν προκηρυχθεί για το διδακτικό έτος 2016 – 2017 καλύφθηκε το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας για τους διορισμούς καθηγητών σε ΤΕΙ και ΑΕΙ σε όλη τη χώρα.

Την πιθανότητα της απόσχισης του τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Καβάλας που εδρεύει στο Διδυμότειχο και τη συγχώνευσή της με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης επεξεργάζεται το Υπουργείο Παιδείας, στοχεύοντας στην αναβάθμιση της σχολής σε πανεπιστημιακή.

Ποσό ύψους 1.034.000 ευρώ κατέβαλε το Υπουργείο Παιδείας στο ΤΕΙ Καβάλας για την καταβολή του στεγαστικού επιδόματος των 1.000 ευρώ, που αντιστοιχεί σε 1.034 φοιτητές.

 

Ανακοινώνεται ότι το ΤΕΙ ΑΜΘ θα παραμείνει κλειστό την Τρίτη 27/02/2018 και έως το τέλος της ημέρας για λόγους ασφαλείας. Για τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση.

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017 στις 8 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας διάλεξη του Καθηγητή Φιλοσοφίας του ΑΠΘ κ.

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών ΣπουδώνMSc “Διοικητική Επιστήμη &  Πληροφοριακά Συστήματα” του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ ΑΜΘ, διοργανώνει το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 και ώρα 10:30 στην αίθουσα 108 της Βιβλιοθήκης του ΤΕΙ,
διάλεξη από τον Dr. Werner Fees, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Georg Simon Ohm της Νυρεμβέργης, με θέμα: «Management of Innovation and  Preparation of the next Industrial Revolution (Industry 4.0)» 
 

Την επέτειο 20 χρόνων ύπαρξης πρόκειται να γιορτάσει ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Καβάλας στο Μεγάλο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ. Εκλεκτοί καλεσμένοι, όπως η Δημοτική Χορωδία  Ηρακλείου Κρήτης, η Χορωδία Καρύστου Ευβοίας και η Χορωδία «Ν. Σκουφάς» της Άρτας θα πλαισιώσουν αυτήν την επέτειο το Σάββατο, 14.5.2015 από τις 19.30

Τo Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Προγράμματος Erasmus+ για την Εκπαίδευση και Κατάρτιση στην Ελλάδα, διοργανώνει στην Καβάλα, την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016, ημερίδα ενημέρωσης για το Erasmus+ για τους Τομείς της Σχολικής Εκπαίδευσης, της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και της Ανώτατης Εκπαίδευσης

  Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων μετά την αριθμ. πρωτ. 4849/Ζ1/14-01-2016  Υ.Α. «Κύρωση ονομαστικού πίνακα ανά Σχολή ή Τμήμα των αιτούντων μετεγγραφή», ορίζει ημερομηνίες εντός των οποίων θα δεχθεί τα δικαιολογητικά των ενδιαφερομένων  όπως: Από την Τετάρτη 27-01-2016 Έως την Παρασκευή  05-02-2016

Η Ελληνική Εταιρία Πληροφορικής και Επικοινωνιών στη Γεωργία, τα Τρόφιμα και το Περιβάλλον, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και την Περιφέρεια ΑΜΘ διοργανώνουν το «7th International Conference on Information and Communication Technologies in Agriculture, Food and Environment (HAICTA 2015)»

Σελίδες