

Με τη βοήθεια της ηλιακής ενέργειας ποτίζονται έξι στρέμματα με ακτινίδια στο Χρυσοχώρι του Δήμου Νέστου.
Πρόκειται για τις καλλιέργειες του αγρότη Σταύρου Παπαγιάννη ο οποίος εγκατέστησε αντλία νερού που λειτουργεί με την ηλιακή ενέργεια προκειμένου να τις ποτίζει δωρεάν χρησιμοποιώντας τη δύναμη του ήλιου.
Την πατέντα του αγρότη από το Χρυσοχώρι αναφέρθηκε ο βουλευτής Καβάλας Μακάριος Λαζαρίδης ο οποίος αφού επισκέφθηκε την περιοχή ανέφερε τα εξής:
«Επισκέφθηκα στο Χρυσοχώρι το πρώτο χωράφι που ποτίζεται χωρίς κόστος! Με νερό που «έρχεται» από τον … ήλιο!
Ο αγρότης Σταύρος Παπαγιάννης εγκατέστησε μια ηλιακή αντλία νερού και ποτίζει όλο τον χρόνο δωρεάν έξι στρέμματα με ακτινίδια, χρησιμοποιώντας μόνο την αστείρευτη ηλιακή ενέργεια!
Μαζί μου ο ηλεκτρολόγος μηχανικός Λεωνίδας Γεωργόπουλος, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της ENFOS Solar, ο οποίος εκπόνησε τη μελέτη για την εφαρμογή του καινοτόμου αυτού συστήματος στο χωράφι του κ. Παπαγιάννη».
