Μήνυμα αισιοδοξίας και αγώνα χαρακτηρίζει Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, την ανταπόκριση των καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε Καβάλα και Θάσο στις εκλογές.

 

Οι ψήφοι αυξήθηκαν σε σημαντικό βαθμό και στις τρεις κάλπες (για Δ/Σ και αντιπροσώπους στο ΝΤ της ΑΔΕΔΥ και την ΟΛΜΕ).

 

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, αναφέρει:

 

Οι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος  ενάντια στις επιδιώξεις του Υπουργείου Παιδείας και των συνδικαλιστικών στηριγμάτων του (ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ) για υποβάθμιση, κατηγοριοποίηση και περαιτέρω εμπορευματοποίηση των σχολείων (υπακούοντας στις επιταγές της ΕΕ), αποτυπώθηκαν και με αυτόν τον τρόπο. Δεσμευόμαστε πως την αύξηση αυτή θα την καταθέσουμε από αύριο κιόλας στη συνέχιση και το δυνάμωμα του αγώνα.

 

Οι συνάδελφοι δείχνουν ότι ο μοναδικός δρόμος για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και των εργασιακών - αλλά και παιδαγωγικών- των εκπαιδευτικών δεν μπορεί να συνεχιστεί αν δεν αλλάξουν οι συσχετισμοί στους Συλλόγους των εκπαιδευτικών και στις Ομοσπονδίες.

 

Με συσπείρωση και πίστη στα δίκαια των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών μπορεί να έχει αντίκρυσμα η αμφισβήτηση στην αντιεκπαιδευτική πολιτική που ασκείται από τις κυβερνήσεις και την ΕΕ. Στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Καβάλας  πλέον θα είναι 2 οι εκλεγμένοι της ΑΣΕ, πράγμα που εξασφαλίζει περισσότερη σιγουριά για την οργάνωση των αγώνων που έχουμε μπροστά μας.

 

Επίσης η σχεδόν κατά 50% αύξηση των ψήφων για τους αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΟΛΜΕ, παρότι είχαμε σχετική μείωση της συμμετοχής στις εκλογές, δηλώνει την ανάγκη για  μια άλλη ομοσπονδία στις πραγματικές ανάγκες του εκπαιδευτικού κινήματος και όχι ουρά των κυβερνητικών επιδιώξεων για την Παιδεία.

 

Τα αποτελέσματα των εκλογών στην ΕΛΜΕ Καβάλας δίνουν τον τόνο για τη συνέχεια στις εκλογές των καθηγητών άλλων περιοχών και στις εκλογές των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας στην Καβάλα.

 

(δελτίο Τύπου)