Εκπαίδευση

Διεθνές Σχολείο Κατάρτισης για το θαλάσσιο μακροφύκος Ulva στο ΙΝΑΛΕ / Το σιτάρι του μέλλοντος

Ανοιχτό προς το κοινό βιωματικό σεμινάριο για την ενσυνειδητότητα στην εκπαιδευτική πράξη από το 2ο ΓΕΛ Καβάλας.

Ανακοινώθηκαν την Τετάρτη 19 Απριλίου 2023 τα ονόματα για τις θέσεις των νέων διευθυντών στα σχολεία όλης της χώρας.

Ημερίδα με θέμα «Το Σχολείο Που Ονειρευόμαστε» πραγματοποίησε ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου ειδικού Δημοτικού Καβάλας την Δευτέρα 3 Απριλίου 2023.

Το δημαρχείο του Δήμου Παγγαίου στην Ελευθερούπολη επισκέφθηκαν οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Νικήσιανης στο πλαίσιο του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής.

Τη συζήτηση με τη Ρεγγίνα Μακέδου έλαβαν σοβαρά υπόψη οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΓΕΛ Χρυσούπολης.

Στο Πανεπιστήμιο του Harvard, στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης με ολική υποτροφία θα βρίσκεται η 18χρονη Θεοδώρα Μιχαηλίδου

Διαδικτυακό σεμινάριο συμβουλευτικής και επιμόρφωσης γονέων πραγματοποιεί το Γενικό Λύκειο Ελευθερούπολης την Τετάρτη 01 Μαρτίου 2023. 

Τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄ και Β΄ τάξης του 10ου δημοτικού σχολείου Καβάλας επισκέφτηκε η συγγραφέας παιδικών παραμυθιών, κ. Έλλη Πόλα.

Την έναρξη της διαδικασίας για την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών με τη λειτουργία ειδικής πλατφόρμας ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας αψηφώντας τις αντιδράσεις.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εκπαίδευσης (24 Ιανουαρίου), ο Δήμος Παγγαίου κάνει λόγο για την σημασία της εκπαίδευσης αλλά και το κοινωνικόφροντιστήριο το οποίο διαθέτει

Γενική συνέλευση της ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων του Δήμου Καβάλας

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους φοιτητές των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. της χώρας, που εμπίπτουν στις ακόλουθες κατηγορίες:

Με στόχο την απομάκρυνση από την αποστήθιση και την ενίσχυση της κριτικής σκέψης, το υπουργείο Παιδείας έχει αρχίσει τις διαδικασίες υλοποίησης του πολλαπλού βιβλίου.

Σε όλη την Ελλάδα τις τελευταίες δύο μέρες μαθητές των Μουσικών σχολείων διεκδικούν καλύτερη εκπαίδευση στα Μουσικά σχολεία της χώρας.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών για τη διαδικασία ανάδειξης εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών.

Εννέα νέες ειδικότητες θα λειτουργήσουν από τον Οκτώβρη στο δημόσιο ΙΕΚ Καβάλας με τις εγγραφές να ολοκληρώνονται την προσεχή Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Συνέντευξη του Δρ Γρηγόρη Μ. Μιχαηλίδη, Λέκτορα στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (UNIC), Δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω και Κοινοτικού Δικηγόρου Κύπρου.

Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας τα ονόματα των νέων Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα.

Στην τελική εκδήλωση οι μαθητές, παρουσίασαν δύο χορούς (συρτάκι και ζεϊμπέκικο) και ξεσήκωσαν τους μαθητές από όλες τις χώρες που βρέθηκαν στη σκηνή, χορεύοντας μαζί τους.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου λειτουργεί σε έξι νησιά και σήμερα αριθμεί πάνω από 20.000 φοιτητές και φοιτήτριες, μεταξύ των οποίων 18.349 προπτυχιακοί, 2.073 μεταπτυχιακοί και 897 διδακτορικοί.

Η σχολή, η οποία έχει έδρα την Καβάλα και πλέον θα επεκτείνεται και στο αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα, αναλαμβάνει την εκπαίδευση των πιλότων της αεροπορικής εταιρίας.

«Η απελπιστικά αργή απονομή της Δικαιοσύνης, σε συνδυασμό με το πάγωμα των διορισμών και τη διαχρονική αναλγησία των κυβερνήσεων, μας κόστισαν δέκα και πλέ

«Τα κέρδη της τοπικής κοινωνίας θα είναι πολλά» δήλωσε στον KavalaNews 102.8 ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Egnatia Aviation, Δημήτρης Λυμπεράκης με αφορμή την αξιοποίηση του παλιού αεροδρομίου του Αμυγδαλεώνα από την εταιρία. 

Μια εβδομάδα μετά το άνοιγμα των σχολείων η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για την πορεία των εμβολιασμών σε μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς με τα νούμερα να είναι απογοητευτικά.

Ανακοινώνεται ότι, την 21-10-2021 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00, στην έδρα της 2ΗΣ ΠΕΔΙΛΣ ΕΛ.ΑΚΤ, θα διεξαχθούν οι θεωρητικές (γραπτές) και πρακτικές εξετάσεις των υποψηφίων για την απόκτηση πιστοποιητικού εκπαιδευτή χειριστών ταχυπλόων σκαφών. 

Συμπληρώνοντας τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 στην πόλη της Ξάνθης αποτελεί πόλο έλξης των νέων από την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. 

Οι εκπαιδευτικοί που δεν εμβολιάστηκαν θα πληρώνουν με δικά τους έξοδα τα rapid tests ή τα μοριακά, δηλαδή 40 ευρώ την εβδομάδα, στους μαθητές θα διατίθενται δωρεάν self test, ενώ οι φοιτητές θα πρέπει να έχουν πάνω στην έδρα τους πιστοποιητικό εμβολιασμού ή τεστ.

Σελίδες