Στην αδελφοποιημένη με την Καβάλα πόλη της Νυρεμβέργης και για πρώτη φορά από την εκλογή της, βρέθηκε το 4ήμερο 1 έως 4 Δεκεμβρίου η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, επικεφαλής μιας 3μελούς αντιπροσωπείας.

 

Παρόντες ακόμη ο αντιδήμαρχος Ηλίας Καλανταρίδης και ο διευθυντής της Δημωφέλεια Στράτος Μαρουλάς. Στο πλαίσιο αυτό της επίσκεψης η κ. Τσανάκα έγινε δεκτή σε γεύμα εργασίας από τον δήμαρχο Νυρεμβέργης Dr. Uli Maly.

 

Η Καβαλιώτικη αποστολή είχε ένα γεμάτο πρόγραμμα συναντήσεων με φορείς της Νυρεμβέργης, για ανταλλαγές απόψεων και εμπειριών, σε μια σειρά θεμάτων που απασχολούν τους αδελφούς Δήμους.

 

Κατά την διάρκεια αυτής της επίσκεψης ο σύλλογος αδελφοποίησης «ΦΙΛΟΣ¨α.Σ. πρότεινε στην αποστολή την επίσκεψη στην Ελληνορθόδοξη Ενορία Νυρεμβέργης που είναι αφιερωμένη στον Απόστολο Παύλο, όπου η δήμαρχος γνώρισε τον εφημέριο πρωτοπρεσβύτερο πατέρα-Σωτήριο Τσορλή, επίσκεψη στο Nachbarschaftshaus Gostenhof (τον Πυθαγόρα της Νυρεμβέργης) όπου κι έγινε υποδοχή από την διευθύντρια Klara Langmar.

 

Παράλληλα η αποστολή επισκέφτηκε τα γραφεία του συλλόγου «ΦΙΛΟΣ» α.Σ., τον σύλλογο Ελληνίδων Γυναικών Club ESTIA, όπου εν όψει της εορτής της Αγίας Βαρβάρας είχαν ετοιμάσει τις παραδοσιακές ΒΑΡΒΑΡΕΣ, αλλά και την Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης όπου υπήρξε μια 1η γνωριμία με τον πρόεδρο Διονύσιο Κωνσταντάτο και το Δ.Σ. της Κοινότητας.

 

Μια άλλη πρόταση του ΦΙΛΟΣ ήταν η γνωριμία με τον σύνδεσμο μικροκαλλιεργητών αστικών κήπων, το πλαίσιο και το καθεστώς της λειτουργίας αυτών των αστικών κήπων (Gartenkolonie) σαν τόπος καλλιέργειας λαχανικών, αναψυχής, ξεκούρασης και κοινωνικής δικτύωσης.

 

Τέλος το βράδυ της 3ης Δεκεμβρίου ο σύλλογος «ΦΙΛΟΣ» δια του προέδρου του Σωτήρη Ξώγνου και μελών του Δ/Σ δεξιώθηκε την αποστολή της Καβάλας σε παραδοσιακή γερμανική ταβέρνα, όπως και τους εργαζόμενους του τμήματος IT Support της εταιρείας Semikron Elektronik, για μια γνωριμία με την δήμαρχο.

 

Μετά τους χαιρετισμούς ανταλλάχθηκαν δώρα, ενώ την Παρασκευή το βράδυ 4 Δεκεμβρίου η Καβαλιώτικη αποστολή επέστρεψε στην Καβάλα.

 

(δελτίο Τύπου)