Επικίνδυνα ανεπαρκής είναι η κάλυψη από ασθενοφόρα των πολυπληθών παραλιών στα δυτικά του νομού Καβάλας, όπως η Νέα Ηρακλείτσα, η Νέα Πέραμος, οι Αμμόλοφοι, η Κάριανη και η Παραλία Οφρυνίου. Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στη Θάσο όπου ένα ασθενοφόρο έχει να καλύψει εκατοντάδες χιλιόμετρα οδικού δικτύου.  

 

Για τις μεγάλες ελλείψεις σε ασθενοφόρα και προσωπικό στο ΕΚΑΒ μίλησε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Καβάλας, Κώστας Τσιτσιλικάκης στον KavalaNews 102,8 και τον Τάσο Αποστολίδη.

 

Ο κ. Τσιτσιλικάκης ανέφερε πως στην Καβάλα οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ είναι 70, ανάμεσα τους διοικητικοί, τεχνικοί και μηχανικοί. Τόνισε ότι υπάρχει έλλειψη σε διασώστες.

 

Τα 15 με 17 άτομα μάλιστα είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που είχαν προσληφθεί λόγω κορονοϊού και οποιαδήποτε στιγμή κάθε κυβέρνηση μπορεί να τους διώξει.

 

Στη Θάσο το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο καθώς υπάρχει μόλις ένα ασθενοφόρο με 12 άτομα προσωπικό και χρειάζονται επιπλέον 10 άτομα, ενώ “ακάλυπτες” είναι και οι περιοχές στην παραλία Οφρυνίου και στη Μουσθένη που δεν υπάρχει ασθενοφόρο.

 

Ο πρόεδρος των εργαζομένων τόνισε πως το προσωπικό είναι ελάχιστο ειδικά για την τουριστική περίοδο και οι αρμόδιοι αντί να κάνουν προσλήψεις κάνουν μετακινήσεις διασωστών από τις μη τουριστικές περιοχές σε αυτές που δέχονται πολύ κόσμο το καλοκαίρι.

 

Ο κ. Τσιτσιλικάκης, ανέφερε πως πανελλαδικά πρέπει να γίνουν τουλάχιστον 1.000 προσλήψεις, ενώ υπογράμμισε πως η υπηρεσία χρωστά 150.000 μέρες σε ρεπό και άδειες σε εργαζομένους που κάποια στιγμή πρέπει να δοθούν.

 

Ακούστε όλη τη συνέντευξη