Υγεία

Επιτακτική ανάγκη η ίδρυση και λειτουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Παίδων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ) φέτος στις 14 Ιουνίου γιορτάζει 20 χρόνια Παγκόσμιας ημέρας εθελοντή Αιμοδότη και ευχαριστεί όλους όσους δίνουν ζωή με το αίμα τους.

Υπεγράφη από τον υπουργό Ναυτιλίας, Χρήστο Στυλιανίδη, και τον γενικό διευθυντή της “Viking Norsafe Life-Saving Equipment Hellas”, Ιωάννη Γεωργιάδη, η σύμβαση για την προμήθεια έντεκα σκαφών στο Λιμενικό Σώμα κατάλληλα διαμορφωμένων με υγειονομικό εξοπλισμό, μήκους άνω των 11 μέτρων.

Δύο βρέφη κατέληξαν, μάλιστα μικρότερα των δύο μηνών, τα οποία νοσούσαν από κοκκύτη σύμφωνα με ενημέρωση του ΕΟΔΥ, το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ τουλάχιστον ακόμη 3 χρειάστηκαν νοσηλεία σε Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) και Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Το μήνυμα του για την παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος (31 Μαΐου), στέλνει ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας, τονίζοντας πως όλοι μαζί πρέπει να προστατεύσουμε τα παιδιά από το κάπνισμα και τα νέα καπνικά προϊόντα, που αποτελούν παγκόσμια απειλή για την Υγεία.

Είχε βοηθήσει πολλούς ασθενείς να αντιμετωπίσουν τον καρκίνο αλλά ο ίδιος δεν τα κατάφερε.

Το μήνυμα του στέλνει ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας για την αρτηριακή υπέρταση, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της υπέρτασης (17 Μαΐου).

Το μήνυμα του στέλνει ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας για την αρτηριακή υπέρταση, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της υπέρτασης (17 Μαΐου).

Αυξημένη εγρήγορση για συσχέτιση περιστατικών μυοκαρδίτιδας στα παιδιά με τη λοίμωξη από τον παρβοϊό συνιστά ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), μετά τον θάνατο ενός μικρού κοριτσιού 3,5 ετών στη Θεσσαλονίκη και της εμφάνισης συρροής περιστατικών παρβοϊού σε παιδικό σταθμό της συμπρωτεύουσας.

Οι Εργαστηριακοί Ιατροί σε όλη την Ελλάδα αδυνατούν να κρατήσουν ανοικτά τα εργαστήρια τους.

γράφει η

Δώρα Αυγέρη* 

Ο διευθυντής της νοσηλευτικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου της Καβάλας, Γεώργιος Τσιγάρας, στέλνει το δικό του μήνυμα για την παγκόσμια ημέρα νοσηλευτών (12 Μαΐου), τονίζοντας τα προβλήματα που δημιουργούνται στα νοσοκομεία λόγω έλλειψης προσωπικού.

Τρεις καταγγελίες για τη στάση διοικήσεων νοσοκομείων κατά γιατρών και εργαζομένων, έκανε την Τετάρτη (08/05) το προεδρείο της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Συστάσεις και οδηγίες προφύλαξης της υγείας του πληθυσμού εξαιτίας της επιβάρυνσης της ποιότητας της ατμόσφαιρας περιλαμβάνει εγκύκλιος που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας, σε συνέχεια των μετεωρολογικών προγνώσεων για την εκδήλωση φαινομένων μεταφοράς αφρικανικής σκόνης από αύριο 9/5/2024.

Κλήση σε απολογία έλαβε την Τετάρτη 1 Μαΐου αγγειοχειρουργός του Νοσοκομείου Καβάλας επειδή απάντησε στην ανακοίνωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου που αφορούσε σε δημοσιεύματα σχετικά με τη μη λειτουργία του αγγειογράφου-στεφανιογράφου δύο επιπέδων. 

Την κινητοποίηση των Ιδιωτών Εργαστηριακών Ιατρών στηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας, απέχοντας από τα ιατρικά καθήκοντα.

Ενίσχυση του Εμβολιασμού Παιδιών και Ενηλίκων για Προστασία και Ευημερία

Με ανακοίνωση του, ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας, ενημερώνει πως στηρίζει την κινητοποίηση των ιδιωτών εργαστηριακών γιατρών, που θα κάνουν ολική αποχή από τα ιατρικά καθήκοντά τους ξεκινώντας από την Τετάρτη 8 Μαΐου.

O Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας, στέλνει το δικό του μήνυμα για τους εμβολιασμούς, με αφορμή τον εορτασμό της ευρωπαϊκής εβδομάδας εμβολιασμού (22 έως 28 Απριλίου), από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.

«Αθωράκιστη» απέναντι σε επείγοντα περιστατικά παραμένει ενόψει της τουριστικής σεζόν η Θάσος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κωνσταντίνας Πλοιαρίδη στο thesstoday.gr.

Η Ιατρική Εταιρεία Καβάλας, στέλνει το δικό της μήνυμα για τους εμβολιασμούς, με αφορμή τον εορτασμό της ευρωπαϊκής εβδομάδας εμβολιασμού (22 έως 28 Απριλίου), από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.

Τον Καβαλιώτη TikToker, Chris ASMR που έγινε γνωστός από βίντεο στα οποία τρώει μεγάλες ποσότητες φαγητού επισκέφθηκε στην Καβάλα ο YouTuber ItsOnlySkillz.

Ο βουλευτής Καβάλας, Μακάριος Λαζαρίδης, στην ομιλία του στη Βουλή, για τη συζήτηση του νόμου του υπουργείου Υγείας με τίτλο: «Δράσεις δημόσιας υγείας – Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας», τόνισε ότι η κυβέρνηση δημιουργεί ένα νέο Ε.Σ.Υ, και ανέφερε χαρακτηριστικά πως “έγινε αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, για τον εκσυγχρονισμό περισσότερων από 80 νοσοκομείων και 150 κέντρων υγείας σε όλη τη χώρα, μεταξύ αυτών και στην Καβάλα”.

Την Τρίτη 8 Απριλίου έγινε συνάντηση μεταξύ του υφυπουργού Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, και του αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Αλέξανδρου Ιωσηφίδη, και συζητήθηκε η ανάγκη ενίσχυσης μέσω αναπτυξιακών προγραμμάτων, του τομέα της ψυχικής υγείας στην περιφέρεια ΑΜΘ.

Το μήνυμα του με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Υγείας, στέλνει ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας, αναφέροντας πως η πολιτεία πρέπει να συνεργάζεται με τους υγειονομικούς λειτουργούς και τους κοινωνικούς φορείς, ώστε η υγεία να καταστεί προσβάσιμη σε όλους.

Η Πρωτοβουλία για την δημιουργία παιδιατρικής ΜΕΘ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης ζητά την συμπαράστασή των πολιτών στον αγώνα της

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου, θα πραγματοποιηθούν μετρήσεις σακχάρου και αρτηριακής πίεσης.

Σελίδες