Κώστας Τσιτσιλικάκης

Στρατιωτικοί άρχισαν ήδη να οδηγούν και τα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας Ελευθερούπολης και Χρυσούπολης μετά την σχετική απόφαση της κυβέρνησης.

Πανελλαδικές διαστάσεις πήρε το θέμα της τουρίστριας από την Τσεχία η οποία έχασε τη ζωή της το πρωί της Τρίτης 26 Ιουνίου όταν κατέρρευσε σε παραλία της Αστρίδας στη Θάσο.

Για τις μεγάλες ελλείψεις σε ασθενοφόρα και προσωπικό στο ΕΚΑΒ μίλησε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Καβάλας, Κώστας Τσιτσιλικάκης στον KavalaNews 102,8 και τον Τάσο Αποστολίδη.

Η αύξηση των τροχαίων, όπως κάθε χρόνο του καλοκαιρινούς μήνες και η ανάγκη για επιπλέον προσωπικό μετατρέπουν το έργο των διασωστών σε έναν αγώνα δρόμου.

«Μας αιφνιδίασε η απόφαση της διοίκησης. Δεν είχαμε ενημερωθεί. Πέρυσι κρίναμε ότι αυτό ήταν σωστό διότι στην Αθήνα η κατάσταση ήταν πιο επιβαρυμένη σε σχέση με την Καβάλα, φέτος η απόφαση της διοίκησης ήταν λανθασμένη», λέει ο κ. Τσιτσιλικάκης. 

Όπως είπε στον KavalaNews 102,8 από αύριο 12 άτομα συν 2 που βγαίνουν στη σύνταξη δεν θα είναι στη θέση τους μετά από την απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή εργασίας στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς γεγονός που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στη λειτουργία του ΕΚΑΒ Καβάλας. 

Τρεις διασώστες από την Καβάλα και δύο από την Θάσο κατεβαίνουν στην Αθήνα προκειμένου να ενισχυόσουν τους συναδέλφους τους που δίνουν την μάχη κατά του κορωνοϊού.