Στην Αθήνα για τρεις εβδομάδες μετακινήθηκαν τρεις διασώστες με δύο οχήματα από το ΕΚΑΒ Καβάλας και ένα άτομο στη Θεσσαλονίκη.

 

Λανθασμένη χαρακτήρισε αυτή την απόφαση ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Καβάλας, Κώστας Τσιτσιλικάκης  μιλώντας στον KavalaNews 102.8

 

«Μας αιφνιδίασε η απόφαση της διοίκησης. Δεν είχαμε ενημερωθεί. Πέρυσι κρίναμε ότι αυτό ήταν σωστό διότι στην Αθήνα η κατάσταση ήταν πιο επιβαρυμένη σε σχέση με την Καβάλα, φέτος η απόφαση της διοίκησης ήταν λανθασμένη», λέει ο κ. Τσιτσιλικάκης. 

 

«Τρείς συνάδελφοι έφυγαν στην Αθήνα και ένας στη Θεσσαλονίκη. Με το που ξεκίνησε το 2022 είμαστε με τέσσερις λιγότερους, συν τους τρεις με αναστολή, σύνολο επτά άτομα από τα 40», συμπληρώνει. 

 

«Καλούμαστε να επέμβουμε και σε άλλα περιστατικά εκτός κορωνοϊού, όπως άλλες ασθένειες και τροχαία. Όλο αυτό επιβαρύνει πάρα πολύ το έργο μας», τονίζει. 

 

Ο κ. Τσιτσιλικάκης, εξηγεί ότι για να λειτουργήσει ένα ασθενοφόρο σε 24ωρη βάση θέλει 10 άτομα

 

«Είναι σα να χάνουμε ένα ασθενοφόρο. Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν ανάγκες στην Αθήνα αλλά κι εμείς αυτά τα δύο χρόνια είμαστε κουρασμένοι σωματικά και ψυχικά». 

 

Για τις άδειες και τα ρεπό ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Καβάλας, είπε ότι: «τέλη Δεκεμβρίου ξεκινήσαμε να παίρνουμε τις χρωστούμενες άδειές και τώρα που έφυγαν οι τέσσερις, του υπόλοιπο προσωπικό δυσκολεύεται να πάρει άδεια».

 

«Περιμέναμε να γίνουν κάποιες προσλήψεις για να καλυφθούν τα κενά και ούτε αυτό έγινε. Αυτήν τη στιγμή έχουμε μείνει με 3 αυτοκίνητα στην Καβάλα», αναφέρει χαρακτηριστικά. 

 

Ακούστε όσα είπε στον KavalaNews 102.8: