ΕΚΑΒ Καβάλας

Το βασικότερο πρόβλημα που επισήμαναν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Καβάλας σε συνάντηση που είχαν με στελέχη του ΠΑΣΟΚ Καβάλας, είναι η μεγάλη έλλειψη προσωπικού, η οποία οδηγεί την υπηρεσία σε περιορισμένες βάρδιες, με αποτέλεσμα ορισμένες ώρες της ημέρας να υπάρχει μόνο ένα διαθέσιμο ασθενοφόρο για να καλύψει περιστατικά σε όλο σχεδόν τον Δήμο Παγγαίου ή το Δήμο Νέστου αντίστοιχα. 

Την Παρασκευή (21/10) βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του ένας ηλικιωμένος άνδρας, μετά από κλήση γειτόνων στο ΕΚΑΒ και στην αστυνομία.

Τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας επανεκκίνησης της καρδιάς, το ΕΚΑΒ Καβάλας θα πραγματοποιήσει δράσεις σε Καβάλα, Δράμα και Σέρρες, για τη γνωστοποίηση της σημασίας εφαρμογής και χρήσης του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή στην υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών.

Την Τετάρτη (27/09), έγινε επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), στους εκπαιδευτικούς του Γενικού Λυκείου Κρηνίδων με τη συμβολή των εκπαιδευτών του ΕΚΑΒ – Παράρτημα Καβάλας. 

Ένας ηλικιωμένος λιποθύμησε μέσα σε αστικό λεωφορείο και χρειάστηκε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, το πρωί του Σαββάτου (23/09).

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας επισκέφτηκε το πρωί της Τρίτης (20/06) τις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ, με σκοπό την ενημέρωση για τα αυξανόμενα προβλήματα λειτουργίας του. 

Για τις μεγάλες ελλείψεις σε ασθενοφόρα και προσωπικό στο ΕΚΑΒ μίλησε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Καβάλας, Κώστας Τσιτσιλικάκης στον KavalaNews 102,8 και τον Τάσο Αποστολίδη.

Το ΕΚΑΒ Καβάλας επισκέφτηκε το Γυμνάσιο Λιμένα Θάσου την Τετάρτη (26/04) και ενημέρωσε τους μαθητές για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Η αύξηση των τροχαίων, όπως κάθε χρόνο του καλοκαιρινούς μήνες και η ανάγκη για επιπλέον προσωπικό μετατρέπουν το έργο των διασωστών σε έναν αγώνα δρόμου.

«Μας αιφνιδίασε η απόφαση της διοίκησης. Δεν είχαμε ενημερωθεί. Πέρυσι κρίναμε ότι αυτό ήταν σωστό διότι στην Αθήνα η κατάσταση ήταν πιο επιβαρυμένη σε σχέση με την Καβάλα, φέτος η απόφαση της διοίκησης ήταν λανθασμένη», λέει ο κ. Τσιτσιλικάκης. 

Την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού 4 ατόμων στο ΕΚΑΒ Καβάλας διάρκειας 24 μηνών ενέκρινε ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με την απόφαση, πιθανή ημερομηνία πρόσληψής τους ορίζεται η 01/12/2021. 

Το δικό τους «ευχαριστών» λένε οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Καβάλας, προς φορείς και επιχειρήσεις της πόλης για την φιλοξενία συναδέλφου τους, που ήρθε

Το σωματείο εργαζομένων 6ου ΕΚΑΒ καβάλας, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ ( ΠΟΠΕΚΑΒ) για την Τετάρτη 25/08/2021

Τα προβλήματα που καλείται να επιλύσει σε καθημερινή βάση το προσωπικό του ΕΚΑΒ Καβάλας έφερε, με ερώτηση της προς το Υπουργείο Υγείας η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Τάνια Ελευθεριάδου στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Συνάντηση με τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ Καβάλας και τον διευθυντή του ΕΚΑΒ στην Καβάλα Χαρίλαο Λότη, είχε η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου.

Το σωματείο εργαζομένων 6ου ΕΚΑΒ Καβάλας, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων Καβάλας , για την δωρεά σεντονιών, τα οποία έχουν ήδη τοποθετηθεί στα ασθενοφόρα οχήματα.

Παρελήφθησαν και ενσωματώθηκαν στο στόλο του 6ουΠαραρτήματος ΕΚΑΒ, τρία (3) ακόμη ασθενοφόρα-κινητές μονάδες, για τους τομείς Καβάλας-Δράμας και Σερρών, από τη δωρεά του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP)

Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται από τις 7:00 σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Καβάλας. Διεκδικούν τα εκτός έδρας δεδουλευμένα τους καθώς και την τήρηση των κανόνων υγιεινής στον χώρο εργασίας τους. Καλό λοιπόν είναι να γνωρίζετε ότι σήμερα εξυπηρετούνται τα επείγοντα περιστατικά και όχι τα δευτερεύοντα όπως μεταφορά ασθενών με εξιτήρια ή μεταφορά ασθενών για εξετάσεις

Εστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 6Κ/2016 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας ενενήντα τριών (93) θέσεων τακτικού προσωπικού του κλάδου Δ.Ε. ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.) του Υπουργείου Υγείας

Πέντε νέα ασθενοφόρα παραδόθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στο ΕΚΑΒ Καβάλας. Η παράδοση έγινε στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ από τον αντιπρόεδρο του φορέα Μιλτιάδη Μυλωνά. Με τα νέα αυτά ασθενοφόρα, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, ενισχύεται το ΕΚΑΒ και διαβεβαιώνεται η πρόθεση της ενίσχυσης της δημόσιας και δωρεάν υγείας.

18 προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού και διαφόρων ειδικοτήτων για το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, καθώς και μια πρόσληψη για το ΕΚΑΒ Καβάλας προβλέπονται στην προκήρυξη των 1.538 μόνιμων θέσεων στα νοσοκομεία της χώρας που βρίσκεται ένα βήμα πριν τη δημοσίευσή της σε ΦΕΚ

 

Όπως ανακοίνωσε το ΕΚΑΒ Καβάλας από την Πέμπτη 30 Ιουνίου έως την Τετάρτη 6 Ιουλίου τα πληρώματα των ασθενοφόρων δεν θα μεταφέρουν τα εξιτήρια, τις επανεξετάσεις και τις επιστροφές των ασθενών που δεν μπορούν να κινηθούν, από το νοσοκομείο στο σπίτι τους. Οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν στην Πανελλήνια απεργία που προκηρύχθηκε από την ΠΟΠ ΕΚΑΒ

«Ο παραλογισμός συνεχίζεται» απαντά το Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Καβάλας στην ανακοίνωση του διευθυντή του Κέντρου Υγείας Πρίνου, Θωμά Αγγελόπουλου για την κατάσταση που επικρατεί σχετικά με την κάλυψη προσωπικού στα ασθενοφόρα του νησιού

Θωμάς Αγγελοπουλος διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πρίνου: "Είναι πολύ λυπηρό το φαινόμενο Κάποιοι εκπρόσωποι του σωματείου εργαζομένων ΕΚΑΒ Καβάλας να σκέπτονται και να ενεργούν σαν μια μικρή συντεχνιακή ομάδα και να στρέφονται εναντίον συναδέρφων τους...

Σε ατμόσφαιρα ευεξίας και γιορτής, παραδόθηκαν με κάθε επισημότητα χτες, Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016, από το Ροταριανό Όμιλο Δυτικής Καβάλας, δύο τελευταίας τεχνολογίας Απινιδωτές προς το ΕΚΑΒ Καβάλας και προς το Επιμελητήριο Καβάλας