Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας επισκέφτηκε το πρωί της Τρίτης (20/06) τις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ, με σκοπό την ενημέρωση για τα αυξανόμενα προβλήματα λειτουργίας του. 

 

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν πως πρέπει να αποκατασταθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΣΥ, να ενταχθούν οι νοσηλευτές και τα πληρώματα του ΕΚΑΒ στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και να μονιμοποιηθούν όσοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της πανδημίας.

 

 

Σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας αναφέρει τα εξής:

 

“Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επισκέφτηκε το πρωί της Τρίτης τις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ, με σκοπό την ενημέρωση για τα αυξανόμενα προβλήματα λειτουργίας του. 

 

Οι εργαζόμενοι έθεσαν τα σοβαρά προβλήματα που αφορούν τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, που ήταν η αιτία των τελευταίων τραγικών περιστατικών (Κως, Νέα Μάκρη, Χαλκιδική), το αίτημα ένταξής τους στα βαρέα και ανθυγιεινά (για το οποίο δεσμεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.), τη μονιμοποίηση των επικουρικών (θέση που στηρίζουμε απόλυτα για το προσωπικό που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας) και άλλα ζητήματα που αφορούν την Δημόσια Υγεία και τον κίνδυνο περαιτέρω υποβάθμισής της.

 

Τονίσαμε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. περιλαμβάνει:

 

  • Αποκατάσταση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ με ακύρωση των νόμων της Ν.Δ. για τις εργασιακές σχέσεις και την ιδιωτικοποίηση του συστήματος Υγείας
  • Ένταξη νοσηλευτών και πληρωμάτων ΕΚΑΒ στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα
  • Μονιμοποίηση όσων βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της πανδημίας
  • 15.000 στοχευμένες προσλήψεις σε βάθος τετραετίας
  • Αύξηση των δημόσιων δαπανών για την Υγεία, με στόχο τη σύγκλιση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.