ΕΚΑΒ

Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γραφείο του δημάρχου Θάσου μεταξύ του δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη και του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του 6ου ΕΚΑΒ Καβάλας.

Παραδόθηκαν την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 10 νέα ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, που ήρθαν να προστεθούν στα 7 που ήδη παραδόθηκαν εντός του 2023. 

Τροχαίο ατύχημα με σύγκρουση αυτοκινήτου με μοτοσυκλέτα, έγινε το απόγευμα της Παρασκευής (19/01), στην Καβάλα.

Την Εκπαιδευτική Ομάδα του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Καβάλας ευχαριστεί το Γενικό Λύκειο Ελευθερούπολης για το 5ωρο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Πρώτες Βοήθειες».

Το βασικότερο πρόβλημα που επισήμαναν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Καβάλας σε συνάντηση που είχαν με στελέχη του ΠΑΣΟΚ Καβάλας, είναι η μεγάλη έλλειψη προσωπικού, η οποία οδηγεί την υπηρεσία σε περιορισμένες βάρδιες, με αποτέλεσμα ορισμένες ώρες της ημέρας να υπάρχει μόνο ένα διαθέσιμο ασθενοφόρο για να καλύψει περιστατικά σε όλο σχεδόν τον Δήμο Παγγαίου ή το Δήμο Νέστου αντίστοιχα. 

Το ΕΚΑΒ διοργανώνει για 10η χρονιά την Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης & Πρόληψης, με κεντρικό μήνυμα «ΕΚΑΒ be S.A.F.E.- Μια εβδομάδα μπορεί, κυριολεκτικά, να κρατήσει μια ΖΩΗ!».

Την τελευταία του πνοή άφησε 61χρονος από την Ελευθερούπολη Καβάλας, μετά από ανακοπή καρδιάς, περιμένοντας το ασθενοφόρο. 

Το σχόλιο του ΚΚΕ Καβάλας με αφορμή τον θάνατο του 65χρονου στην Ελευθερούπολη Καβάλας 

Ο Δημήτρης Λυμπεράκης καταγγέλει ένα περιστατικό που συνέβη το μεσημέρι της Τετάρτης (29/11) στην Ελευθερούπολη.

Μια 39χρονη αλλοδαπή έχασε τη ζωή της και το ανήλικο παιδί της τραυματίστηκε όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν ξέφυγε από την πορεία του και ανετράπη. Το δυστύχημα σημειώθηκε στην επαρχιακή οδό Αγιάσματος – Χρυσούπολης, στην Καβάλα.

Ένας ηλικιωμένος λιποθύμησε μέσα σε αστικό λεωφορείο και χρειάστηκε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, το πρωί του Σαββάτου (23/09).

Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στις 18:00 το απόγευμα, το ΕΚΑΒ θα ενημερώσει τους πολίτες για επείγοντα ιατρικά περιστατικά και για τη χρήση απινιδωτή.

Ατύχημα σημειώθηκε γύρω στις 7:30 πρωί της Τρίτης 29 Αυγούστου 2023 στην οδό Θεοδώρου Καβαλιώτου στην Καβάλα.

Το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΚΑΒ Καβάλας αλλά και των γύρω περιοχών ευχαριστεί ο βουλευτής Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης.

Την αντίθεσή της ΕΣΠΕΕ Καβάλας για την απόφαση να αποσπώνται στρατιωτικοί στο ΕΚΑΒ με καθήκοντα οδηγού ασθενοφόρου, μετάφερε, μιλώντας στον Ευριπίδη Ταρασίδη και στον KavalaNews 102,8 ο πρόεδρος της Ένωσης, Γρηγόρης Ντουκάκης.

Την στελέχωση πληρωμάτων στα ασθενοφόρα με επαγγελματίες οδηγούς και διασώστες ζητούν οι Ιατρικοί Σύλλογοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις του σωματείου εργαζομένων στο Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης για την απόφαση της κυβέρνησης να εντάξει στα πληρώματα του ΕΚΑΒ τον στρατό και την πυροσβεστική.

Εξώδικο του Σωματείου Εργαζομένων του Κέντρου Υγείας Ελευθερούπολης προς την διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Ελευθερούπολης Ντι Νάπολι Κιάρα Μαρία και του διευθυντή του Τομέα ΕΚΑΒ Καβάλας Χάρη Λότη.

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος της Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε τα ξημερώματα της Τρίτης 1 Αυγούστου από το ΕΚΑΒ Θάσου 13χρονη.

Σοβαρός τραυματισμός ενός τουρίστα σημειώθηκε στην Γκιόλα στην Θάσο.

“Να πάρει πίσω τώρα την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η κυβέρνηση για το ΕΚΑΒ. Απαιτούμε να στελεχωθεί τώρα πλήρως το Ε.Κ.Α.Β. με μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό και μέσα! Αποκλειστικά σύγχρονη, αναβαθμισμένη, δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλο το λαό”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας, για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης που αναφέρει πως το ΕΚΑΒ θα ενισχυθεί από πυροσβέστες και στρατιωτικούς.

“Δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά. Πρόκειται για το αποτέλεσμα εγκληματικών επιλογών της κυβέρνησης της ΝΔ στην Υγεία.  Είναι ντροπή για ένα πολιτισμένο κράτος να πεθαίνουν άνθρωποι στις καρότσες αυτοκινήτων επειδή δεν υπάρχουν διαθέσιμα ασθενοφόρα να τους μεταφέρουν έγκαιρα σε ένα νοσοκομείο”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας σε ανακοίνωση του για τις ελλείψεις στο ΕΚΑΒ.

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες την, Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας “Παληό” Καβάλας, 64χρονη γυναίκα ελληνικής καταγωγής.

Δημοσιεύθηκε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ με στελέχη της πυροσβεστικής και των ενόπλων δυνάμεων ως οδηγών ασθενοφόρων.

Αντιδράσεις μετά την εξαγγελία Μητσοτάκη για ενίσχυση του ΕΚΑΒ από στελέχη της πυροσβεστικής και των ενόπλων δυνάμεων. 

Για τις ελλείψεις του ΕΚΑΒ στο νησί της Θάσου μιλούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Θάσου, Δημήτριος Θεοδωρίδης και Ιωάννης Παπαγεωργίου, από την παράταξη Δημοτική Θασιακή Κίνηση «Πάμε Μαζί»

Αλλαγές εξπρές αναμένεται να κάνει το αμέσως επόμενο διάστημα ο νέος υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε ό,τι αφορά στο ΕΚΑΒ.

Σελίδες