Το ΕΚΑΒ Καβάλας επισκέφτηκε το Γυμνάσιο Λιμένα Θάσου την Τετάρτη (26/04) και ενημέρωσε τους μαθητές για την παροχή πρώτων βοηθειών.

 

Σχετική ανακοίνωση του Γυμνασίου αναφέρει τα εξής:

 

“Την Τετάρτη 26 Απριλίου είχαμε την χαρά και την τιμή να υποδεχτούμε στο Γυμνάσιο Λιμένα Θάσου τον υπεύθυνο του ΕΚΑΒ Καβάλας, κ. Νίκο Δοξάκη, στα πλαίσια της υλοποίησης μιας εκπαιδευτικής δράσης με σκοπό την ενημέρωση των

μαθητών Γυμνασίου για θέματα παροχής πρώτων βοηθειών, ο οποίος μίλησε στους μαθητές/τριες για την παροχή πρώτων βοηθειών.

 

Ο κ. Δοξάκης μίλησε στους μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου ξεχωριστά για την ΚΑΡΠΑ (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση), αλλά και το τι μπορούμε να κάνουμε να κάνουμε σε περίπτωση πνιγμονής, κρίσης επιληψίας, τροφικής αλλεργίας και νεανικού διαβήτη.

 

Οι μαθητές μας παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την

προσομοίωση ΚΑΡΠΑ μέσω του ειδικού εξοπλισμού που έφερε μαζί του ο κ. Δοξάκης, και ασκήθηκαν και οι ίδιοι πάνω στη μεθοδολογία της παροχής πρώτων βοηθειών.

 

Το Γυμνάσιο Λιμένα αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά την υπηρεσία του ΕΚΑΒ Καβάλας και τον ίδιο τον εκλεκτό προσκεκλημένο μας για την πολύτιμη αυτή εμπειρία που πρόσφερε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου μας και ανανεώνει το ραντεβού μας σε επόμενες ανάλογες δράσεις που μπορεί να ...σώσουν ζωές!!!”