Εκδήλωση για τον εορτασμό 50 χρόνων από την ίδρυση του Λαογραφικού Συλλόγου Παναγίας «Βάκχος» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023.

 

Αναλυτικά όπως αναφέρει ο Σύλλογος:

 

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Δημοτικό Σχολείο Παναγίας με θέμα "Μισός Αιώνας Βάκχος", όπου γιορτάστηκε η συμπλήρωση των πενήντα χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου.

 

Πενήντα χρόνια δεν είναι και λίγα!!!

 

Ο κόσμος πολύς που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα αυτής της εκδήλωσης, γεμίζοντας ασφυκτικά την αίθουσα.

 

Η εκδήλωση άρχισε με το χαιρετισμό του προέδρου Καρτάλη Ευάγγελου, του πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτη πατέρα Παντελεήμονα και του Δημάρχου Θάσου Ελευθέριου Κυριακίδη.

 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Καβάζης Γεώργιος, ο οποίος ήταν και ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, όπου αναφέρθηκε στην Ιστορία του Συλλόγου.

 

Η μακροβιότητα ενός Συλλόγου δεν εξαρτάται μόνο από το σκοπό για τον οποίο ιδρύθηκε, αλλά ένα μεγάλο μέρος ευθύνης έχουν οι ικανότητες των εκάστοτε προέδρων και των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων τους. Σ’ αυτά τα εν ζωή ιδρυτικά μέλη, καθώς και σε αυτούς που στο διάστημα των πενήντα ετών υπήρξαν μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, δόθηκαν τιμητικές πλακέτες.

 

Μια από τις πιο δυνατές στιγμές της εκδήλωσης ήταν η βράβευση της οικογένειας του πρώην Προέδρου του Συλλόγου, κ. Κόντη Κωνσταντίνου.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν βίντεο με πρόσωπα και εικόνες από το 1973 έως και σήμερα, κάτι που προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση στους παρευρισκόμενους.

 

Στα αξιοσημείωτα της βραδιάς η δέσμευση του Δημάρχου Θάσου κ. Κυριακίδη για την κάλυψη των εξόδων της έκδοσης λευκώματος που πρόκειται να προχωρήσει ο Σύλλογος μας.

 

Μέσα από αυτή την γιορτή, ταξιδεύουμε στο παρελθόν για να θυμηθούμε γεγονότα και χαρισματικές προσωπικότητες.

 

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Παναγίας κ. Μαζαράκη Ευάγγελο για τη παραχώρηση του χώρου καθώς και για την άψογη φιλοξενία.

 

Μισός αιώνας ζωής και δράσης λοιπόν, μισός αιώνας προσφοράς στον πολιτισμό, μισός αιώνας αδιάκοπης ανοδικής πορείας, με σημαντικές δράσεις σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής του χωριού μας αλλά και του νησιού μας.

 

Μισός Αιώνας "ΒΑΚΧΟΣ".

 

(δελτίο Τύπου)