Τα εμπόδια που δεν επιτρέπουν στους ανθρώπους να απολαύσουν τη ζωή, καθώς και οι τρόποι διαχείρισης των καθημερινών δυσκολιών, τίθενται στο επίκεντρο μιας ανοιχτής συζήτησης για την ψυχική υγεία που φιλοξενείται στη Μεγάλη Λέσχη Καβάλας.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2026, προσφέροντας στο κοινό της πόλης την ευκαιρία να προσεγγίσει ζητήματα που αφορούν τη συναισθηματική ανθεκτικότητα. Τη διοργάνωση αναλαμβάνουν η IASIS NGO και τα "Μαθήματα Ζωής", υπό τη χρηματοδότηση του υπουργείου Υγείας.

 

Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές στην πρόσκλησή τους, η δράση στοχεύει στην ανάδειξη των τρόπων με τους οποίους οι πολίτες μπορούν να ενισχύσουν την αυτοεκτίμησή τους και να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά συναισθήματα όπως το άγχος, ο φόβος και ο θυμός. Την παρουσίαση της εκδήλωσης έχει αναλάβει η Άννα Δρούζα, ενώ κεντρικός ομιλητής θα είναι ο παιδοψυχίατρος και ψυχαναλυτής Θανάσης Χατζόπουλος.

 

Η συνάντηση θα διαρκέσει από τις 18:00 έως τις 20:00, ανοίγοντας έναν δίαυλο επικοινωνίας για την αναζήτηση της ελπίδας και της αισιοδοξίας μέσα στο σύγχρονο, απαιτητικό περιβάλλον.

 

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ αναφέρει τα εξής:

 

«Η IASIS NGO και τα Μαθήματα Ζωής σας προσκαλούν στην εκδήλωση στην Καβάλα για την ψυχική υγεία με θέμα: "Τι μας εμποδίζει να ζήσουμε μια ζωή με ευχαρίστηση;". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Oκτωβρίου στη Μεγάλη Λέσχη Καβάλας από τις 18:00 έως τις 20:00. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν πως μπορούν να αγαπήσουν περισσότερο τον εαυτό τους, τους γύρω τους και τη ζωή.

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα διερευνήσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουμε πιο δυνατοί απέναντι στις δυσκολίες της ζωής και θα μεταδώσουμε συναισθήματα όπως η ελπίδα, η αισιοδοξία και η αγάπη. Είναι σημαντικό να δούμε το πως θα θέλαμε να είναι από δω και πέρα η ζωή μας, να μοιραστούμε τα άγχη και τους φόβους μας, τον θυμό και τις αγωνίες μας, με πίστη στην αξία της ζωής. Παρουσιάζει η Άννα Δρούζα. Ομιλητής: Θανάσης Χατζόπουλος, Παιδοψυχίατρος & Ψυχαναλυτής, Επίτιμος διδάκτορας Πανεπιστημίου Αθήνων. Η δράση υλοποιείται από την ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας.»