Το μεσημέρι της Δευτέρας (06/02) ολοκληρώθηκε η μεταφορά 6 σχολικών αιθουσών-κοντέινερς σε Λυδία και Αμυγδαλεώνα. Εκεί θα φιλοξενηθούν οι μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Κρηνίδων, μέχρι να τελειώσουν οι εργασίες ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού του σχολικού συγκροτήματος των Κρηνίδων.

 

Σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας αναφέρει τα εξής:

 

“Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2023 η μεταφορά των 6 σχολικών αιθουσών-κοντέινερς, στα οποία θα φιλοξενηθούν οι μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Κρηνίδων, μέχρι να τελειώσουν οι εργασίες ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού του σχολικού συγκροτήματος των Κρηνίδων.

 

Υπενθυμίζεται ότι, για το διάστημα των προαναφερθέντων εργασιών, προβλέφθηκε το μεν Λύκειο να λειτουργήσει σε 4 σχολικές αίθουσες-κοντέινερς που τοποθετήθηκαν στον αύλειο χώρο του σχολείου της Λυδίας, το δε Γυμνάσιο σε 2 στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Αμυγδαλεώνα, όπως ζητήθηκε από τους Διευθυντές των αντίστοιχων σχολικών μονάδων.

 

Ο Δήμος έχει ολοκληρώσει προ πολλού τις απαιτούμενες εργασίες υποδομής, πάνω στην οποία θα αγκυρωθούν τα ειδικά κοντέινερς, για τα οποία θα χρειαστεί μόνον η ρευματοδότησή τους.

 

Η μεταστέγαση των σχολικών μονάδων στους νέους χώρους θα πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων ημερών, σε συνεννόηση με τις Διευθύνσεις των σχολικών μονάδων και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

Σημειώνεται ότι ο χρόνος παράδοσης του έργου ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού του Γυμνασίου-Λυκείου Κρηνίδων τελειώνει στις 31 Δεκεμβρίου του 2023, οπότε ολοκληρώνεται και το τρέχον ΕΣΠΑ.

 

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, με την ευκαιρία, εκφράζει τις ευχαριστίες του στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, για την καθοριστικής σημασίας παρέμβασή του, ώστε η «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» να αντιληφθεί το μέγεθος της ανάγκης για επίσπευση των διαδικασιών προμήθειας, μεταφοράς και εγκατάστασης των αιθουσών διδασκαλίας-κοντέινερς.”