Λυδία

Έντονος καπνός από τη βιομηχανία “Καρπός” στη Λυδία Καβάλας ανησύχησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το απόγευμα της Τρίτης (12/03).

Οι πρόσκοποι ΑΜΘ οργανώνουν κάθε χρόνο ανιχνευτικά εργαστήρια γνώσεων, όπου ειδικοί αναλύουν ένα θέμα από διάφορα πεδία γνώσεων για 8-16 ώρες. Φέτος νέοι από 15 έως 18 χρονών θα επισκεφθούν τις νέες εγκαταστάσεις της Εγνατία Aviation στο αεροδρόμιο «Λυδία» και θα πάρουν μαθήματα αεροναυτιλίας από τις (18/2) έως και τις (19/2).

Το μεσημέρι της Δευτέρας (06/02) ολοκληρώθηκε η μεταφορά 6 σχολικών αιθουσών-κοντέινερς σε Λυδία και Αμυγδαλεώνα. Εκεί θα φιλοξενηθούν οι μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Κρηνίδων, μέχρι να τελειώσουν οι εργασίες ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού του σχολικού συγκροτήματος των Κρηνίδων.

 

Στην κοινότητα της Λυδίας «ταξίδεψαν»οι χριστουγεννάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Καβάλας το απόγευμα της Τετάρτης 28 Δεκεμβρίου.

Μετά την αντικατάσταση ενός προβληματικού τμήματος του δικτύου ύδρευσης στην κοινότητα της Λυδίας, το συνεργείο της ΔΕΥΑΚ προχώρησε το πρωί της Παρασκευής 9 Δεκεμβρίου 2022 στην αποκατάσταση του οδοστρώματος, με τη ρίψη ασφαλτικού υλικού.

Τα έργα που έγιναν και αυτά που είναι δρομολογημένα να γίνουν στην Κοινότητα της Λυδίας παρουσιάστηκαν στη λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 28 Σεπτεμβρίου, στον ισόγειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.

Το πρωί της Παρασκευής (20/5) τελέσθηκε το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο και ακολούθησε το

Τροχαίο ατύχημα με μηχανή μεγάλου κυβισμού σημειώθηκε στην περιοχή της Λυδιάς Καβάλας. Συγκρούστηκε με αγροτικό αυτοκίνητο. 

 

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε γύρω στη 1:00 το μεσημέρι της Παρασκευής 4 Οκτωβρίου στον περιφερειακό της Λυδίας προς τις Κρηνίδες όταν δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μετωπικά 

Με μπαλώματα επί μπαλωμάτων, ξεκίνησε από την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 η συντήρηση του οδικού δικτύου στις Κοινότητες Αμυγδαλεώνα, Ζυγού και Λυδίας.

Στο πλαίσιο συντήρησης του οδικού δικτύου, συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας προέβησαν σε αποκαταστάσεις δρόμων στους οποίους είχαν εντοπιστεί προβλήματα στις Κοινότητες Αμυγδαλεών