Τα έργα που έγιναν και αυτά που είναι δρομολογημένα να γίνουν στην Κοινότητα της Λυδίας παρουσιάστηκαν στη λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 28 Σεπτεμβρίου, στον ισόγειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.

 

Η συνέλευση ήταν μια πρωτοβουλία του Προέδρου της Κοινότητας Λυδίας, Παναγιώτη Αγγελίδη.

 

Συμμετείχαν, ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, και η γ.γ. του Δήμου Καβάλας, Χριστίνα Ταβουλτσίδου.

 

Επίσης οι αντιδήμαρχοι Πρωτογενούς Τομέα και Κοινοτήτων, Θόδωρος Παπαδόπουλος, Ποιότητας Ζωής, Κυριάκος Σταυρίδης και Κοινωνικής Πολιτικής Αλληλεγγύης, Εθελοντισμού και Επικοινωνίας, Λεωνίδας Παππάς.

 

Στη συνάντηση βρέθηκαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, Μάκης Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Ιγνατιάδης και Ανέστης Τσουρουκίδης.

 

 

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης έγινε ιδιαίτερη μνεία στις παρεμβάσεις που συντελέστηκαν την περίοδο 2019-2022 σε διάφορους τομείς.

 

Ο κ. Παπαδόπουλος παρουσίασε τις περισσότερες από τις ενέργειες που έλαβαν χώρα την περασμένη τριετία για να αναβαθμιστούν οι υποδομές του χωριού (οδικό δίκτυο, κοινοτικό κατάστημα, νηπιαγωγείο, ιατρείο, πάρκα) και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων (εξωραϊσμός κοινόχρηστων χώρων, αντικατάσταση λαμπτήρων), ενώ σημείωσε πως από το 2019 υπάρχουν σε σταθερή βάση δύο τουλάχιστον δημοτικοί υπάλληλοι στη Λυδία, όπως και σε όλες τις κοινότητες, για τις απαραίτητες καθημερινές εργασίες.

 

Ο κ. Μουριάδης αναφέρθηκε στα έργα που θα γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα, τονίζοντας ότι έχουν ήδη δρομολογηθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για τη σύνδεση των πηγών Κεφαλαρίου με το δίκτυο ύδρευσης της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων, την τοποθέτηση λαμπτήρων LED στους κεντρικούς δρόμους της κοινότητας και την κατασκευή παιδικής χαράς.

 

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι θα συνεχιστούν οι ασφαλτοστρώσεις εντός του οικισμού και οι παρεμβάσεις στο δίκτυο αγροτικής οδοποιίας.

 

Τέλος, παρατήρησε ότι είναι σε εξέλιξη η σύνταξη μελετών για την ενοποίηση του αρχαιολογικού χώρου Φιλίππων με τη Λυδία και η σύνδεση της εν λόγω κοινότητας με τις Κρηνίδες (βόρειος άξονας) και τόνισε με έμφαση πως σύντομα θα δημοπρατηθεί εκ νέου το έργο που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και την κατασκευή σιντριβανιού στη Λυδία.

 

Ο κ. Αγγελίδης ζήτησε από τον κ. Μουριάδη να προχωρήσουν άμεσα η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στον κεντρικό δρόμο του χωριού και του τάπητα στο γήπεδο μπάσκετ, καθώς και η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στην περιοχή 18 και ενός τοιχίου στα νεκροταφεία.

 

Οι κάτοικοι της Λυδίας επισήμαναν ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για τον καθαρισμό των οικοπέδων των ιδιωτών, προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν εστίες μόλυνσης, και να γίνει γνωστό προς πάσα κατεύθυνση πως με την ένταξη του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, καθίσταται ουσιαστικά αδύνατη οποιαδήποτε παρέμβαση, αναπτυξιακού ή άλλου χαρακτήρα, τόσο στο χωριό, όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

(δελτίο Τύπου)