Σχολεία

Μια ομάδα τριών εκπαιδευτικών του 1ου ΕΠΑΛ Χρυσούπολης ταξίδεψε στο Ελσίνκι της Φινλανδίας για πρόγραμμα Erasmus και συμμετείχε σε δομημένο σεμινάριο από τις 15 έως τις 20 Μαΐου. 

Η ΕΛΜΕ Καβάλας και η ΟΛΜΕ με ανακοίνωση τους ενημερώνουν για τα νέα “ψηφιακά” προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς εκτός από την Τράπεζα Θεμάτων κατέρρευσε και η πλατφόρμα του ΟΠΣΥΔ που οι εκπαιδευτικοί καλούνται να καταθέσουν τα προσόντα τους για νέες προσλήψεις.

Η ΟΛΜΕ και η ΕΛΜΕ Καβάλας με ανακοίνωση τους τονίζουν τα προβλήματα που υπάρχουν με την τράπεζα θεμάτων και αναφέρουν χαρακτηριστικά “ακόμα και αν η πλατφόρμα τελικά λειτουργήσει, η ΟΛΜΕ επιμένει να ζητά την κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, που λειτουργούν σαν φίλτρα απόρριψης μαθητών από τα Λύκεια”.

Έπειτα από τη συλλογική διεκδίκηση και τις αποφασιστικές πιέσεις των Συλλόγων Γονέων, των Ενώσεων και της Ομοσπονδίας Γονέων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επανήλθε η επιλογή λήξης του ωραρίου του ολοήμερου στις 3.00μμ για όλα τα σχολεία.

Η ΕΛΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας πως οι εξετάσεις τύπου P.I.S.A είναι αντιπαιδαγωγικές και πως την Τετάρτη (10/05) θα γίνει 3ωρη στάση εργασίας.

Στάσεις εργασίας για τις ώρες που έχουν προγραμματιστεί οι εξετάσεις  της Ελληνικής Pisa κήρυξαν τα κορυφαία συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών, η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ για την Τετάρτη 10 Μαΐου.

Μαθητές θα καθαρίσουν την παραλία της Ραψάνης στην Καβάλα, ενώ θα υπάρξει και παιχνίδι θησαυρού για τους μικρούς εθελοντές.

Το τελευταίο διάστημα το Γυμνάσιο Λιμένα Θάσου έκανε κάποιες δράσεις με σκοπός την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων, ώστε να αναγνωρίζουν τα βασικά συναισθήματα και την ευαισθητοποίηση σε φαινόμενα σχολικής βίας.

Στην τελική ευθεία για τις πανελλαδικές έχουν μπει οι μαθητές των Λυκείων με λίγες μόνο εβδομάδες να τους χωρίζουν από τις εισαγωγικές εξετάσεις.

Την Πέμπτη (20/04) το Υπουργείο Παιδείας όρισε τα εξεταστικά κέντρα των Πανελληνίων εξετάσεων του 2023.

Πολλές είναι οι αλλαγές στις θέσεις διευθυντών στα σχολεία της Καβάλας γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα του Νομού.

Ανακοινώθηκαν την Τετάρτη 19 Απριλίου 2023 τα ονόματα για τις θέσεις των νέων διευθυντών στα σχολεία όλης της χώρας.

Δείτε αναλυτικά τις ημερομηνίες-ορόσημα για το πρόγραμμα των σχολείων μετά τις διακοπές του Πάσχα. Πότε θα πραγματοποιηθούν τα τελευταία μαθήματα και η ημερομηνία έναρξης των Πανελλαδικών εξετάσεων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Την Παρασκευή (17/03) ολοκληρώθηκε η διαδικασία μεταστέγασης του Γυμνασίου - Λυκείου Κρηνίδων, μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών της ενεργειακής αναβάθμισης του. 

Η ασφάλεια, η υγεία και η σωματική και ψυχική ακεραιότητα των παιδιών μας είναι αδιαπραγμάτευτη και πρέπει να διασφαλίζεται με κάθε μέσο ως απώτερος σκοπός λέει η ένωση γονέων.

Από τις 27 έως τις 3 Μαρτίου, 2 μαθητές και 2 συνοδοί καθηγητές από το 2ο ΕΠΑΛ Καβάλας ταξίδεψαν στο Parede της Πορτογαλίας προκειμένου να εκπροσωπήσουν το σχολείο στην 4η Διακρατική συνάντηση με συμμετοχή μαθητών με πρόγραμμα Erasmus με τίτλο “Πλαστικά στη θάλασσα ή θάλασσα από πλαστικά;”

Οι μαθητικοί σκακιστικοί αγώνες, με συμμετοχές μαθητών από Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Καβάλας θα διεξαχθούν το διήμερο 18 και 19 Μαρτίου.

Αποκριάτικη ποδηλατάδα διοργανώνουν Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων των σχολείων της Θάσου την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου

Σε ανακοίνωση της η “Λαϊκή Συσπείρωση” Θάσου θέτει ερωτήματα προς τη διοίκηση του Δήμου Θάσου, για το αν έχει προβεί σε ενέργειες ή προτίθεται να προβεί για τον προσεισμικό έλεγχο των κτιρίων του νησιού αλλά και πιο συγκεκριμένα των σχολικών μονάδων που έχει στην ευθύνη της, αναφέροντας πως τα σχολικά συγκροτήματα είναι “γερασμένα”.

Μετά από πρόσκληση των καθηγητών του Γυμνασίου Ποδοχωρίου του Δήμου Παγγαίου, ο ζωγράφος Γιάννης Κανίογλου μαζί με τους καθηγητές και τους μαθητές ζωγράφισε τον τοίχο της εισόδου του σχολείου, έχοντας ως θέμα την μουσική.

Οι μαθητές του Μουσικού σχολείου Καβάλας συνεχίζουν τα ταξίδια τους στην Ευρώπη, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus «Let΄s sing together». Η 4η συνάντηση του προγράμματος έγινε στην πόλη Τιμισοάρα της Ρουμανίας.

Η Ένωση συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολείων Καβάλας, είχε μεταξύ άλλων συναντήσεις με το δήμαρχο Καβάλας και τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, συζητώντας τις θέσεις και τα αιτήματα των συλλόγων.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (06/02) ολοκληρώθηκε η μεταφορά 6 σχολικών αιθουσών-κοντέινερς σε Λυδία και Αμυγδαλεώνα. Εκεί θα φιλοξενηθούν οι μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Κρηνίδων, μέχρι να τελειώσουν οι εργασίες ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού του σχολικού συγκροτήματος των Κρηνίδων.

 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Γυμνασίου Καβάλας ενημέρωσε πως τοποθετήθηκαν νέα ερμάρια στο σχολείο για τους μαθητές

Με στόχο την απομάκρυνση από την αποστήθιση και την ενίσχυση της κριτικής σκέψης, το υπουργείο Παιδείας έχει αρχίσει τις διαδικασίες υλοποίησης του πολλαπλού βιβλίου.

Κανονικά θα ανοίξουν αύριο τα σχολεία, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, όπως διεμήνυσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Παρανοήσεις από μαθητές και φοιτητές διαφορετικών ηλικιών, σχετικά με διάφορες πτυχές της ανθρώπινης αναπαραγωγής

Σελίδες