Με νεότερη απόφασή του, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος «αίρει εν μέρει» την προηγούμενη απόφαση για απαγόρευση κολύμβησης και επιτρέπει την κολύμβηση στις ακτές κολύμβησης  Ραψάνης και Καλαμίτσας.

 

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Περιφέρειας αυτό έγινε «καθόσον από τα αποτελέσματα των εργαστηριακών  ελέγχων των  δειγμάτων  θαλασσινού νερού  που μας διαβιβάστηκαν με σχετικό έγγραφο της Δ.Ε.Υ.Α Καβάλας,  δεν προκύπτει υπέρβαση των ορίων της αποδεκτής ποιότητας του θαλασσίου ύδατος».

 

Η νέα απόφαση Μαρκόπουλου ωστόσο επισημαίνει: «εξακολουθεί να ισχύει προηγούμενη απόφασή μας (περί απαγόρευσης κολύμβησης) για την περιοχή Περιγιαλίου».

 

Δείτε εδώ την αρχική απόφαση με την οποία απαγορεύτηκε η κολύμβηση

 

Σημειώνεται ότι για την απόφαση του αντιπεριφερειάρχη σχετικά με την μερική άρση της απαγόρευσης κολύμβησης, λήφθηκαν υπόψιν τα αποτελέσματα των τελευταίων μικροβιολογικών αναλύσεων που έγιναν σε δείγματα θαλασσινού νερού.

 

Τα δείγματα λήφθηκαν στις 30/9/2015 από τις περιοχές Καλαμίτσας και Ραψάνης και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.

 

Επειδή δεν συνέβη το ίδιο και με την περιοχή του Περιγιαλίου, παραγγέλθηκε νέα δειγματοληψία και αναμένονται τώρα τα αποτελέσματα της ανάλυσης ώστε να υπάρξει άρση της απαγόρευσης κολύμβησης και στη συγκεκριμένη ακτή.