Όχι μόνο «σαν τι Θάσο δεν έχει», αλλά τουρίστες που την επισκέφθηκαν πριν χρόνια, ενώ έχουν γυρίσει και άλλα νησιά της χώρας επιστρέφουν στο μέρος που λάτρεψαν και εκθειάζουν τη Θάσο απέναντι σε άλλους προορισμούς.

 

Τι είναι αυτό που κάνει τη Θάσο μοναδική; Είναι οι θαυμάσιες γαλαζοπράσινες παραλίες που σε κάνουν να νομίζεις ότι βρέθηκες σε κάποιο εξωτικό νησί; Είναι τα πευκόφυτα δάση που αγγίζουν τα σμαραγδένια νερά; Είναι τα βυθισμένα στο πράσινο ορεινά χωριά; Η φιλοξενία; Η γαστρονομία;

 

Σε όλα τα παραπάνω απαντά ο Γκάμπριελ Λοκομοτίβα, Ρουμάνος, που επισκέφθηκε το νησί για τρίτη φορά και δηλώνει ξετρελαμένος.

 

Στην αρχή του πέρασε η σκέψη από το μυαλό να ακυρώσει τις διακοπές, αλλά τελικά όχι μόνο δεν τις ακύρωσε αλλά αποθέωσε κάθε μέρος που πήγε.

 

Διαβάστε το κείμενο το οποίο ανάρτησε στη σελίδα Forum Thassos:

 

«Φέτος βρέθηκα στην Ελλάδα για έβδομη φορά και τρίτη στη Θάσο. Επισκέφθηκα Κέρκυρα, Λευκάδα, Ζάκυνθο, Κασσάνδρα Χαλκιδικής, Πάργα, αλλά θεωρώ τη Θάσο το πιο όμορφο κομμάτι όλων.

 

Πριν φύγω για τη φετινή διαμονή (25 Ιουνίου-1 Ιουλίου) διαβάζω εδώ, στο Forum να μάθω ιστορίες όσων επισκέφθηκαν πρόσφατα τη Θάσο. Έτσι ήμουν εγώ το 2016 και το 2017. Τότε ένα πολύ ελεύθερο νησί, πολύ φιλόξενο. Φοβάμαι λίγο με αυτά που διαβάζω τώρα. Μποτιλιάρισμα, πινακίδες που κατασχέθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία, παντού τιμές κόλαση, γεμάτα εστιατόρια. Σκεφτόμουν πραγματικά να ακυρώσω τις διακοπές μου στη Θάσο και να ψάξω για ένα πιο απομακρυσμένο νησί. Τελικά έφτασα στη Θάσο».

 

Η άφιξη

 

«Τσεκ στη Χρυσή Αμμουδιά, δύο ενήλικες και δύο παιδιά. Είπαμε να αλλάξουμε μέρος. Το 2016 ήμασταν Λιμενάρια, και το 2017 στη Σκάλα Πρίνου. Μείναμε λοιπόν 6 νύχτες στο Antheon Villas στη Χρυσή Αμμουδιά. Ένα στούντιο από το οποίο φαινόταν θάλασσα και βουνό. Η Εύα η οικοδέσποινα μας, πολύ καλή. Πολύ καλό κατάλυμα, τους έδωσα 10 στην βαθμολογία. Το προτείνω, ιδανικό για 2 ενήλικες και 2 παιδιά».

 

Οι παραλίες

 

«Παραλία με 1 λεπτό οδήγηση και 10 λεπτά περπάτημα. Λιγότερος συνωστισμός στην Golden Beach.

 

Σίγουρα το καλύτερο νερό στο νησί και η πιο όμορφη θέα με το βουνό που φαίνεται από τη θάλασσα. Θέσεις στάθμευσης, ακριβώς στην άκρη της παραλίας. Χωρίς πληρωμή. Κάναμε μπάνιο ακριβώς δίπλα σε μια κατασκήνωση.

 

Άφθονος χώρος να στρώσεις πετσέτα στην άμμο. Κανείς δεν μας είπε τίποτα. Δεν στριμωχτήκαμε και ήταν πολύ χαλαρωτικό. Υπήρξαν στιγμές στο νερό που ήμασταν μόνο εμείς και ήθελα πραγματικά να ακούσω έναν άλλον άνθρωπο.

 

Το ίδιο χαλαρά στην παραλία San Antonio, κοντά στον Ποτό, όπου στο πρώτο κομμάτι υπάρχουν βράχοι που κάνουν καλό μασάζ στα πόδια και μετά η Ψιλή Άμμος. Ας μην φοβόμαστε τις πέτρες στην αρχή, αφού τις περάσουμε, ακολουθεί μία τέλεια θάλασσα.

                                        

Έκανα και μπάνιο στη Σκάλα Πρίνου, επίσης σε ελεύθερη παραλία. Πάντα πάρκαρα το αυτοκίνητό μου στην άκρη της παραλίας. Δεν ενοχλούσαμε και δεν μας ενοχλούσαν. Πάντα καθόμασταν ανενόχλητοι στην πετσέτα μας, κατευθείαν στην άμμο.

 

Μέχρι και στην παραλία Πόρτο Βαθύ πήγαμε. Πέρασα μέσα από το λατομείο, πίσω στο δρόμο προς τον Λιμένα. Καλοί και οι δύο δρόμοι και δεν έχουμε SUV. Γιατί κάποιοι παραπονιούνται ότι οι δρόμοι εκεί είναι κακοί; Πολύ ωραία εκεί έξω, βρήκα και μέρος να βάλουμε την πετσέτα μας. Αυτή η παραλία έχει τη γοητεία της και αξίζει να την επισκεφτείτε έστω μια φορά όσο βρίσκεστε στη Θάσο. Το νερό είναι βαθύτερο εδώ, αλλά αυτό δεν ήταν θέμα».

 

Τα εστιατόρια

 

«Όσον αφορά τα εστιατόρια, δεν έχω βρει ποτέ εστιατόριο στην Ελλάδα που να μην τρώμε καλά και οι σερβιτόροι να μην είναι σούπερ. Όλα ήταν στα καλύτερά τους.

 

Έφαγα στο Captain's στη Σκάλα Ποταμιάς γιατί όλοι το επαινούσαν.

 

Επίσης έφαγα στο San Antonio Beach Bar, πολύ τακτοποιημένο. Το λάτρεψα στη Γοργόνα στη Σκάλα Ραχιωνίου. Ένα γεύμα ακριβώς δίπλα στη θάλασσα.

 

Πολύ δροσερά και στην ταβέρνα Palude στη Χρυσή Αμμουδιά.

 

Κάναμε επίσκεψη και στον Θεολόγο με σκοπό να φάμε στην ταβέρνα Ιατρού, αλλά δυστυχώς ήταν αδύνατο να βρούμε μια θέση πάρκινγκ κοντά. Έτσι βολευτήκαμε με την ταβέρνα Αύγουστος όπου είχαμε ένα πολύ καλό αρνί.

 

Έφαγα πολύ καλά μπισκότα στο φούρνο στα Λιμενάρια, αλλά ξέχασα το όνομα του, στο κέντρο, στους καναπέδες.

 

Πάντως θέλω να πω ότι το φαγητό είναι τέλειο σε οποιαδήποτε ταβέρνα. Κλασικό, όχι φανταχτερό αλλά εξαιρετικό.

 

Κάναμε βόλτα στην Παναγία, πήγαμε στη Γκιόλα, ενώ κάναμε διπλή περιήγηση στο νησί και σταματήσαμε σε διάφορα σημεία.

 

Στο φέρι μποτ ήμουν με δάκρυα στα μάτια καθώς φεύγαμε από το νησί. Θα έκανα άλλη μια επίσκεψη τον Σεπτέμβριο».

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα σχόλια κάτω από την ανάρτηση του Γκάμπριελ στο Forum Thassos συμπατριώτες που επισκέφθηκαν τη Θάσο, αποθεώνουν το νησί.