Ρουμανία

Μία Ρουμάνα τουρίστρια, η Alexandra Creatza, εντυπωσιάστηκε το καλοκαίρι του 2022 από την ιδιαίτερη προσπάθεια των πυροσβεστών (Ρουμάνων και Ελλήνων) να καταπολεμήσουν πυρκαγιά στη Θάσο και δημιούργησε μικρά κουκλάκια πυροσβεστών προς τιμήν τους.

Η αστυνομία εμφανίστηκε αρκετά γρήγορα.... αλλά δεν τους έχω δει να ασχολούνται πολύ με τη λήψη δεδομένων από τους γύρω τους.

Όμορφη περιγράφει τη Θάσο ο Marin Florin Adrian από όσα πρόλαβε να δει από τις σύντομες διακοπές που έκανε στο νησί το περασμένο Σαββατοκύριακο. 

Ρουμάνοι τουρίστες δημιούργησαν μία λίστα στάθμευσης για τη Θάσο έτσι ώστε να αποφύγουν κυρώσεις, μποτιλιαρίσματα και ατυχήματα.

 

Το 7ο Γυμνάσιο Καβάλας ταξίδεψε στη Ρουμανία στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+ την εβδομάδα 23 με 29 Απριλίου 2023. 

Εκπαιδευτική δράση είχαν τρεις καθηγήτριες του 5ου ΓΕΛ Καβάλας, καθώς βρέθηκαν στη Ρουμανία μαζί με καθηγητές από άλλες χώρες, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, με τίτλο “Eleves a Besoins Educatifs Particuliers”.

Γεύσεις της Θάσου για όσους λαχταρούν να επιστρέψουν το επόμενο καλοκαίρι προσφέρει στους κατοίκους του Βουκουρεστίου ένα νέο κατάστημα που άνοιξε στο κέντρο της ρουμανικής πρωτεύουσας...

Στις 23 Φεβρουαρίου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βουκουρέστι συμμετείχαν οι Δήμοι Καβάλας, Νέστου, Παγγαίου και Θάσου.

Σεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στη Ρουμανία στις 15:16 το μεσημέρι, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC).

Οι μαθητές του Μουσικού σχολείου Καβάλας συνεχίζουν τα ταξίδια τους στην Ευρώπη, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus «Let΄s sing together». Η 4η συνάντηση του προγράμματος έγινε στην πόλη Τιμισοάρα της Ρουμανίας.

Viral έχει γίνει στο διαδίκτυο η ανάρτησης μιας Καβαλιώτισσας που επισκέφτηκε για διακοπές τη Ρουμανία. Κοινοποίησε την ανάρτησή της στην ομάδα Forum Grecia και μέσα σε λίγες ώρες το σχόλιο της για τη χώρα έφτασε σχεδόν τα 6.000 likes κυρίως από Ρουμάνους που την ευχαριστούν για τα καλά της λόγια.

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε σήμερα Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022, στο γραφείο του, με τον Αρχηγό Ναυτικών Δυνάμεων της Ρουμανίας Υποναύαρχο Μιχάι Παναΐτ (Mihai Panait).

 

Όχι μόνο «σαν τι Θάσο δεν έχει», αλλά τουρίστες που την επισκέφθηκαν πριν χρόνια, ενώ έχουν γυρίσει και άλλα νησιά της χώρας επιστρέφουν στο μέρος που λάτρεψαν και εκθειάζουν τη Θάσο απέναντι σε άλλους προορισμούς.

Την εμπειρία τού ταξιδιού με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο από την Ρουμανία μέχρι τη Σκάλα Ποταμιάς περιγράφει Ρουμάνα οδηγός στο forum Thassos .

Σχεδόν 1,5 εκατ. Ρουμάνους τουρίστες περιμένει φέτος η Ελλάδα με την μερίδα του λέοντος να παίρνει η Θάσος αλλά και η Καβάλα.

Την πεποίθηση ότι το φετινό καλοκαίρι θα φτάσει το 2019 σε επίπεδο τουριστικής κίνησης, εξέφρασε ο δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης, μιλώντας στον

Για 8 χρόνια, το Forum Thassos προωθεί το νησί της Θάσου σε Ρουμάνους τουρίστες, καθώς και σε τουρίστες διαφορετικών χωρών, έχοντας μια ισχυρή και ενεργή κοινότητα στο

Νέο "κύμα" ακυρώσεων κρατήσεων από τη Ρουμανία αναφέρουν τις τελευταίες ώρες ξενοδόχοι από τη Θάσο. 

 

Η Ρουμανία ενέταξε την Ελλάδα στην «κίτρινη» λίστα εξαιτίας της αύξησης του επιδημιολογικού φορτίου στην χώρα μας.

Μεγάλη αποστολή δημοσιογράφων από την Ρουμανία, της κρατικής τηλεόρασης όσο και άλλων επικοινωνιακών μέσων, θα επισκεφθεί την Καβάλα και την Θάσο

Την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ στελεχών του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Θάσου και του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη, ενόψει της συμμετοχής της Θάσου στην Διεθνή Τουριστική έκθεση  "TTR Virtual" της Ρουμανίας.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης το διάστημα από 18 έως 21 Φεβρουαρίου 2021, θα λάβει μέρος στην τουριστική έκθεση της