Θέμα χρόνου είναι να πεθάνει κάποιος ασθενείς στη Θάσο, αν δεν λυθεί το πρόβλημα με τα πλοία επιφυλακής κατά τις νυχτερινές ώρες. 

 

Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πρίνου, Θωμάς Αγγελόπουλος, κρούει καμπανάκι κινδύνου, με αφορμή το περιστατικό με 62χρονο ασθενή από τη Θάσο ο οποίος κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του επειδή δεν υπήρχε πλοίο επιφυλακής κατά τις νυχτερινές ώρες για την διακομιδή του στο νοσοκομείο Καβάλας (δες ΕΔΩ). 

 

«Πρέπει να γίνουν όλες οι θεσμικές ενέργειες για να επιλυθεί αυτό το μεγάλο πρόβλημα. Διαφορετικά είναι θέμα χρόνου να μας συμβεί κάτι ιδιαίτερα δυσάρεστο», σχολιάζει ο κ. Αγγελόπουλος.

 

Αναλυτικά όσα περιγράφει ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πρίνου: 

 

«Για άλλη μία φορά οι συντονισμένες και αποτελεσματικές ενέργειες στο Κέντρο Υγείας Πρίνου έσωσαν τη ζωή ενός συμπολίτη μας, που είχε μεταφερθεί με οξύ κατώτερο έμφραγμα και υπέστη καρδιακή ανακοπή στο χώρο του Κ.Υ.Π.

 

Η υποδειγματική εφαρμογή του πρωτοκόλλου εξειδικευμένης καρδιοπνευμονικής  αναζωογόνησης επανέφερε στη ζωή τον πάσχοντα συμπολίτη μας.

 

Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στο Ιατρικό προσωπικό εφημερίας με υπεύθυνη την Επιμ. Α΄  Μαρία Μαλλιαρού και τους ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου Γιάννη Αποστόλου, Νίκο Αθανασιάδη, όσο και στην ομάδα διασωστών του ΕΚΑΒ (απογευματινής  και νυχτερινής βάρδιας) Χαιδευτό Αθανάσιο, Πετρόπουλο Ευστράτιο, Kουρλιά Χρήστο ,Κάτζαλη Χαρίκλεια και τις νοσηλεύτριες Xατζηεμμανουήλ Σοφία, Γεωργιάδου Στέλλα και Παπαδοπούλου Βασιλεία.

 

Μετά την ανάνηψη του ασθενούς ξεκίνησε η διαδικασία διακομιδής με το ταχύπλοο σκάφος του Λιμενικού Καβάλας λόγω ΕΛΛΕΙΨΗΣ πλοίου σε ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ

 

Υπήρξε μια μικρή εμπλοκή λόγω προσωρινής βλάβης στο σκάφος. Σε τηλεφωνική επαφή που είχα με τον κ. Ιωάννη Μητσόπουλο ανταποκρίθηκε άμεσα και προθυμοποιήθηκε να φέρει το πλοίο ΑΝΑΞ από την Κεραμωτή για να διεκπεραιωθεί η διακομιδή. 

 

Ανάλογο ενδιαφέρον υπήρξε και από εκπρόσωπο της ναυτιλιακής εταιρείας ΑΝΕΘ σε τηλεφωνική μας επικοινωνία. Τελικά η διακομιδή συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε με το σκάφος του Λιμενικού και ο ασθενής νοσηλεύεται σταθερός στην καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Καβάλας. Δεν υπήρξε η δυνατότητα επιστροφής των δύο γιατρών εφημερίας, που συνόδευσαν τη διακομιδή με αποτέλεσμα να παραμείνει μόνο ένας γιατρός στο Κ.Υ.Π.

 

Παρότι το αποτέλεσμα υπήρξε ευτυχές αναδείχτηκε για μία ακόμη φορά το μεγάλο έλλειμμα έλλειψης πλοίου σε επιφυλακή σε συχνότητα  1-2  φορές τη βδομάδα. Πρέπει να γίνουν όλες οι θεσμικές ενέργειες για να επιλυθεί αυτό το μεγάλο πρόβλημα. Διαφορετικά είναι θέμα χρόνου να μας συμβεί κάτι ιδιαίτερα δυσάρεστο».