Κέντρο Υγείας Πρίνου

Ματαιώνεται η μουσική εκδήλωση του συλλόγου υποστηρικτών του Κέντρου Υγείας Πρίνου που ήταν προγραμματισμένη να γίνει 

Εκγρίθηκε η πρόσληψη μαίας στο Κέντρο Υγείας Πρίνου. Σύμφωνα με την ανάρτηση στη Διαύγεια η πρόσληψη της μαίας έχει διετή σύμβαση

 

Υπεράνθρωπες ήταν οι προσπάθειες που έκαναν γιατροί, προσωπικό του Κέντρου Υγείας Πρίνου και διασώστες του ΕΚΑΒ Θάσου και Καβάλας το απόγευμα του Σαββάτου 27 Ιουνίου, για να σωθεί ένα κοριτσάκι μόλις 15 μηνών που κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του μετά από εισρόφηση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης όπου συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Γεώργιο Δαλ

Το 40% των εμβολιασθέντων προέρχονται από περιοχές εκτός Θάσου και συγκεκριμένα από την Ξάνθη, τη Δράμα, τις Σέρρες αλλά και από πιο μακριά, ανέφερε στον KavalaNews 102.8 ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Θωμάς Αγγελόπουλος. 

 

Σήμερα, Σάββατο 3 Απριλίου στο Κέντρο Υγείας Πρίνου στη Θάσο, εμβολιάστηκαν ο διευθυντής του Γυμνασίου Πρίνου και τρεις εκπαιδευτικοί της ΔΔΕ Καβάλας, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας Απόστολος Βαγενάς. 

Δευτέρα 22/03/2021 από τις 09.00- 12.00 στο Κέντρο Υγείας Πρίνου από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ Θάσου θα διενεργούνται προληπτικά tests ανίχνευσης κορονοϊού SARS CoV2 σε περιπατητικούς πολίτες που ενδιαφέρονται.

Στην Καβάλα και την Ελευθερούπολη γίνονταν περί τις 100 έως 150 πρώτες δόσεις εμβολίου ημερησίως, αριθμός που άρχισε να αυξάνεται από την Τετάρτη 3/3/2021 και μετά.

Την ευκαιρία να μιλήσει με φορείς και πολίτες του νησιού της Θάσου είχε η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Οκτώ νέα θετικά κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σήμερα Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Υγείας Πρίνου μετά από τη διενέργεια των προγραμματισμένων τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού. Θετικοί βρέθηκαν 7 ενήλικες και ένα παιδί, από την περιοχή του Πρίνου, των Λιμεναρίων, της Καλλιράχης και του Σωτήρα.

Διευκρινήσεις για τα κρούσματα και απαντήσεις στις ερωτήσεις για τον κορωνοϊό και τα μέτρα δίνει ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πρίνου Θάσου, Θωμάς Αγγελόπουλος. 

Στην προσφορά μοριακών τεστ κορωνοϊου προς το Κέντρο Υγείας Θάσου προχώρησε ο Σύλλογος Νέων Θάσου, ο Όμιλος Τουρισμού και ο Δήμος Θάσου. 

Ενημέρωση σχετικά με την νόσο Covid-19 και τον εμβολιασμό στο Νησί της Θάσου, πραγματοποείται σήμερα Τρίτη 2 Φερουαρίου στις 12:00. Μία συνεργασία του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Θάσου και του Κέντρου Υγείας Πρίνου Θάσου.

Τον δικό του απολογισμό για το έτος που πέρασε, με τα θετικά και αρνητικά που άφησε πίσω του, έκανε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πρίνου, Θωμάς Αγγελόπουλος, ενώ εξέφρασε την ελπίδα του για το 2021 και την επάνοδο σε φυσιολογικές συνθήκες ζωής συμμετέχοντας στον εμβολιασμό. 

 

Από τις 8:00 το πρωί της Πέμπτης 28 Ιανουαρίου άρχισε ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού στο Κέντρο Υγείας Πρίνου. Ο 85χρονος Βασίλης Τσιλογιώργης από τον Θεολόγο ήταν ο πρώτος Θάσιος που εμβολιάστηκε νωρίς το πρωί. 

Ο Βασίλης Τσιλογεώργης από τον Θεολόγο θα είναι ο πρώτος Θάσιος που θα εμβολιστεί στο Κέντρο Υγείας Πρίνου το πρωί της Πέμπτης (28/1). Συνολικά την πρώτη μέρα θα εμβολιαστούν 48 άτομα. 

 

Τεστ κορωνοϊού θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη (26/1) στο Κέντρο Υγείας Πρίνου στην Θάσο και την Πέμπτη (28/1) στο Καλογερικό του Λιμένα. 

 

Τρία εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργήσουν στο Κέντρο Υγείας Πρίνου τα οποία θα λειτουργήσουν στις αρχές Φεβρουαρίου σύμφωνα με την πληροφόρηση που υπάρχει από την Δ΄ υγειονομική περιφέρεια.Όπως αναφέρει σχετικά ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Θωμάς Αγγελόπουλος,

Σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Καβάλας οι γιατροί, το νοσηλευτικό και το διοικητικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Πρίνου. Αύριο πρόκειται να εμβολιαστεί και ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Θωμάς Αγγελόπουλος. 

Πέμπτη 31/12/2020 από τις 10.00 - 13.00 στον χώρο του Κέντρο Υγείας Πρίνου Θάσου από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ Θάσου θα διενεργούνται προληπτικά tests ανίχνευσης κορονοϊού SARS CoV2 σε περιπατητικούς πολίτες που ενδιαφέρονται.

Το Κέντρο Υγεάς Πρίνου εξοπλίζεται με ψηφιακό μαστογράφο. Ο σχετικός διαγωνισμός για την προμήθεια και εγκατάσταση ενός ψηφιακού μαστογράφου έχει ήδη ανοίξει για την υποβολή προσφορών και αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 25 Ιανουαρίου. 

 

Σήμερα 25 Νοεμβρίου 2020 ο Δήμος Θάσου παρέλαβε, παρουσία του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη και του Δ/ντη του Κέντρου Υγείας Πρίνου κ. Θωμά Αγγελόπουλου, ένα προκατασκευασμένο οικίσκο διπλής τουαλέτας, συνολικής δαπάνης 6.000 €.

Ο Δήμος Θάσου, προχωρά στην προμήθεια τεστ κορωνοϊου (rapid test) τόσο για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Πρίνου όσο και για τη διάθεση σε υπαλλήλους του Δήμου Θάσου, στην περίπτωση που καταστεί αναγκαία η εξέταση, σε συνεννόηση με τον Ιατρό Εργασίας, για την ανίχνευση του Covid-19 για κάποιον από τους υπαλλήλους του Δήμου Θάσου.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για αθλητή καταδύσεων ο οποίος θέλησε να κάνει βουτιά με το κεφάλι μέσα στη Γκιόλα. Σημειώνουμε ότι το βάθος της Γκιόλας είναι γύρω στα τρία μέτρα και ο βυθός από πέτρα

Διαμορφώθηκε και ολοκληρώθηκε ο σκεπασμένος χώρος υποδοχής έμπροσθεν του χώρου διαλογής στο Κ.Υ.ΠΡΙΝΟΥ. O διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πρίνου Θωμάς Αγγελόπουλος αναφέρει σχετικά: 

Ιδιαίτερη ικανοποίηση εκφράζει η Energean για την απόφαση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας κ.

Απέδωσαν τελικά καρπούς οι πιέσεις που ασκήθηκαν για το θέμα της έλλειψης μοριακού αναλυτή στη Θάσο, στο σημείο δηλαδή της βορειοανατολικής Ελλάδας με τις μεγαλύτερες ανάγκες για τεστ κορωνοϊού κατ

Το Κέντρο Υγείας Πρίνου είναι ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι όλοι οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι που διενεργήθηκαν στη Θάσο από την κινητή μονάδα (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ απέβησαν αρνητικοί

Λίγο έλειψε να πνιγεί ένα 7χρονο κορίτσι σε παραλία της Σκάλας Ποταμιάς στη Θάσο ο μεσημέρι της Δευτέρας 29 Ιουνίου την ώρα που κολυμπούσε. Το κορίτσι από βαλκανική χώρα, που παραθέριζε στο νησί μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πρίνου

Σελίδες