Μετά την προσφυγή της Αναστασίας Ιωσηφίδου, η οποία έγινε αποδεκτή από την Επιτροπή του άρθρου 152 (δες ΕΔΩ) η δημοτική σύμβουλος της παράταξης "Ανάσα για τον Δήμο" καλεί τώρα τον δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη να αποδεχθεί την απόφαση και να εφαρμόσει τα νέα μειωμένα ανταποδοτικά τέλη. Επίσης η κ. Ιωσηφίδου αποχωρεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ μετά από επτά χρόνια. 

 

Η ανακοίνωση της Αναστασίας Ιωσηφίδου: 

 

«Η χθεσινή (23-2-21) απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 152 , η οποία δέχθηκε την προσφυγή μου κατά της Αποκεντρωμένης, αποτελεί για μένα μια προσωπική δικαίωση.

 

Βάσει αυτής,  αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2021,  με απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο τον Νοέμβριο και ψήφισε τόσο η παράταξη μου, πλην του κ. Προμούσα (γιατί άραγε;) , όσο και άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, οι δημότες μας θα καταβάλουν πλέον μέσω του λογαριασμού ρεύματος τους , φθηνά και δίκαια ανταποδοτικά τέλη.

 

Καλώ τον κ. Μουριάδη να αποδεχθεί την απόφαση αυτή και να  εφαρμόσει άμεσα, όπως οφείλει , τα νέα μειωμένα ανταποδοτικά τέλη. Άλλωστε  αποδείχθηκε και στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ότι  οι αυξήσεις που ο ίδιος επέβαλε το 2019, οδήγησαν σε πλεονάσματα, τα οποία είναι μη νόμιμα κατά το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τα ανταποδοτικά τέλη,  καθώς προέρχονται από υπερφορολόγηση των δημοτών.    

 

Ταυτόχρονα όμως  η  χθεσινή απόφαση αποτελεί και μια ηχηρή απάντηση σε κάποιους νεόκοπους πολιτικούς αριβίστες οι οποίοι θεωρούν ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν μπορούν να προσφέρουν και να είναι χρήσιμοι για τον δήμο και τους δημότες μας  από την θέση της αντιπολίτευσης,  παρά  μόνο καταλαμβάνοντας έμμισθες θέσεις διοίκησης .  

 

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να δηλώσω ότι σήμερα, αφού πρώτα ενημέρωσα την κ. Τσανάκα,  απέστειλα επιστολή στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία  παραιτούμαι από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημωφέλεια και της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης, καθώς η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τόσο η δημοτική επιχείρηση όσο και η δημοτική επιτροπή,  λόγω της απαξίωσης τους από την σημερινή  δημοτική αρχή,  δεν μου επιτρέπει τόσο πολιτικά όσο και συναισθηματικά να συνεχίσω να είμαι μέλος τους. 

 

Έτσι μετά από σχεδόν 7 χρόνια αδιάλειπτης  παρουσίας μου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δημωφέλεια αποχωρώ από αυτήν, χωρίς αυτό να  σημαίνει ότι  την εγκαταλείπω κιόλας. 

 

Νοιώθω την βαθιά ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια όλους τους εργαζόμενους της επιχείρησης , τους εξωτερικούς συνεργάτες και τους εθελοντές,  που δουλέψαμε μαζί για μια δημοτική επιχείρηση υπόδειγμα σε όλη την Ελλάδα . Ήμουν και είμαι περήφανη τόσο για την ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ,  που υπηρέτησα πρώτα με την ψυχή μου , όσο  και για τους ίδιους και πιστεύω ότι οι δρόμοι μας,  θα ξανασυναντηθούν ίσως υπό άλλες συνθήκες και άλλους ρόλους”.