ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ

Η τελετή λήξης και το απολογιστικό συνέδριο του πολιτιστικού και εκπαιδευτικού προγράμματος “Άυλος Πόρος, έγινε την Τρίτη (12/12), στη Μεγάλη Λέσχη.

Το απολογητικό συνέδριο και η τελετή λήξης της πράξης «Διαθεματική προσέγγιση της ιστορίας της Εγνατίας οδού, της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής – Άυλος Πόρος» διοργανώνει η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ.

Χωρίς να πληρώσουν εισιτήριο έμπαιναν στο πάρκινγκ της Δημοτικής Αγοράς οι οδηγοί το πρωί της Τρίτης 6 Δεκεμβρίου ανήμερα του Αγίου Νικολάου.

Ολοκληρώθηκε ο προγραμματισμένος κύκλος των εκπαιδευτικών δράσεων του έργου ΄΄Διαθεματική προσέγγιση της ιστορίας της Εγνατίας οδού, της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής – Άυλος Πόρος’’.

Ολοκληρώθηκαν ακόμη τρεις δράσεις της πράξης: «Διαθεματική προσέγγιση της ιστορίας της Εγνατίας οδού, της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής – Άυλος Πόρος», που υλοποιεί η Δημωφέλεια, με τη συμμετοχή αυτή τη φορά, τμημάτων από το 18ο Δημοτικό σχολείο Καβάλας και από το 24ο Δημοτικό σχολείο.

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις για την εκτέλεση των έργων «Εξασφάλιση προσβασιμότητας Α.με.Α. στο χώρο του Φρουρίου Καβάλας και «Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του υπαίθριου θεάτρου εντός του εξωτερικού περιβόλου του Φρουρίου Καβάλας».

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 31 Οκτωβρίου η δεύτερη εκπαιδευτική δραστηριότητα της διαθεματική προσέγγισης της ιστορίας της Εγνατίας οδού, της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής – Άυλος Πόρος, ένα έργο που υλοποιεί η «Δημωφέλεια».

Για τον νέο νόμο που αφορά τους οργανισμούς τοπικής διοίκησης μιλά η Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας

Η πρώτη εκπαιδευτική δραστηριότητα της Πράξης: “Διαθεματική προσέγγιση της ιστορίας της Εγνατίας οδού, της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής – Άυλος Πόρος”, ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού.

Τα 20 χρόνια προσφοράς και δημιουργίας του ΚΔΑΠ – ΜΕΑ γιορτάστηκαν το διήμερο 5 και 6 Οκτωβρίου, στον αύλειο χώρο της δομής. 

Το περασμένο Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, έγινε η τελετή Αγιασμού για την έναρξη της νέας διαχειριστικής - πολιτιστικής χρονιάς, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πυθαγόρας».

Με τον καθιερωμένο αγιασμό, άρχισε επισήμως, την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, η νέα χρονιά στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία «ΚΔΑΠ-ΜεΑ» της Δημωφέλειας.

Από τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου έως και την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου έγινε η δράση της διαθεματικής προσέγγιση της ιστορίας της Εγνατίας οδού, της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής – Άυλος Πόρος, ένα έργο που υλοποιεί η Δημωφέλεια και έχει στόχο οι νεότεροι να έρθουν σε επαφή με το πολιτιστικό και φυσικό απόθεμα της αρχαίας και νέας Εγνατίας οδού. 

Στο πλαίσιο δράσεων τουριστικής προβολής, η Δημωφέλεια φιλοξένησε στον Δήμο Καβάλας από τις 28 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου, εκπροσώπους ρουμανικών και γερμανικών ΜΜΕ, σε δύο ταξίδια εξοικείωσης με την ευρύτερη περιοχή.

Τη Δευτέρα (31/07), παρουσιάστηκε το έργο “Διαθεματική προσέγγιση της ιστορίας της Εγνατίας οδού, της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής – Άυλος Πόρος”. Πρόκειται για ένα έργο που υλοποιεί η Δημωφέλεια με σκοπό να φέρει τα νεότερα μέλη της τοπικής κοινωνίας σε επαφή με το πολιτιστικό και φυσικό απόθεμα της αρχαίας και νέας Εγνατίας οδού.

Το Σάββατο (28/07) στη Μεγάλη Λέσχη της Καβάλας, άρχισαν οι αγώνες του 32ου Open «Βασίλης Θεοδωρίδης» (Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά), που φιλοξενεί περισσότερους από 400 σκακιστές από όλο τον κόσμο.

Την Πέμπτη (22/06) παρουσιάστηκε στο υπόγειο της Δημοτικής Αγοράς της Καβάλας, το βιβλίο της Δρ. Χειροπρακτικής, Κατερίνας Μουστάκα με τίτλο "Οι Μικρές μου Αλήθειες - Τάδε έφη Κατερίνα", με αρκετό κόσμο να δίνει το παρών.

Το 12ο Δημοτικό σχολείο στους αγώνες των αγοριών και το 2ο Δημοτικό σχολείο στους αγώνες των κοριτσιών, ήταν οι μεγάλοι νικητές του 34ου σχολικού πρωταθλήματος μίνι μπάσκετ του Δήμου Καβάλας, το οποίο ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής (11/06) στο κλειστό αθλητικό κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου».

Το Σαββατοκύριακο (10-11/06) θα διεξαχθούν οι τελικοί αγώνες του μίνι μπάσκετ Δημοτικών σχολείων του Δήμου Καβάλας, στο κλειστό αθλητικό κέντρο “Αλεξάνδρα Δήμογλου” στην Καλαμίτσα.

Το απόγευμα της Τετάρτης (31/05) στις 19:00, στο πλαίσιο του εορτασμού της διεθνούς ημέρας Μουσείων, ο Δήμος Καβάλας και η Δημωφέλεια διοργανώνουν εκδήλωση στο Μουσείο Καπνού με θέμα «Το αποτύπωμα της Καβάλας τη δεκαετία του 1930».

Την Τετάρτη (31/05) στις 19:00 το απόγευμα, στο πλαίσιο του εορτασμού της διεθνούς ημέρας Μουσείων, ο Δήμος Καβάλας και η Δημωφέλεια διοργανώνουν εκδήλωση στο Μουσείο Καπνού με θέμα «Το αποτύπωμα της Καβάλας τη δεκαετία του 1930».

Ευχαριστήριο μήνυμα στέλνει η Δημωφέλεια για τη χορηγία του συλλόγου «Φίλος» στο φετινό φεστιβάλ Cosmopolis.

Η Δημωφέλεια διακρίθηκε στα Tourism Awards, κερδίζοντας βραβείο για την ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας στην Καβάλα.

Τη Μεγάλη Τρίτη (11/04) το προσωπικό και οι εκπαιδευόμενοι του ΚΔΑΠ-ΑμεΑ επισκέφθηκαν το δημαρχείο αλλά και τα γραφεία της “ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ” και αντάλλαξαν ευχές για το Πάσχα.

Ο Δήμος Καβάλας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια» συμμετείχαν, μέσω ειδικά σχεδιασμένων δράσεων προβολής, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «ΙΤΒ» που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 7-9 Μαρτίου 2023 στο Βερολίνο.

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», συμμετείχε για λογαριασμό του Δήμου Καβάλας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βουκουρέστι το διάστημα (23-26/02).

Την Τετάρτη (22/02) έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των ομάδων του εργασιακού πρωταθλήματος μπάσκετ.

Την Τετάρτη (15/02) έγινε συνάντηση εργασίας με επίκεντρο τη διεύρυνση της συνεργασίας ανάμεσα στη “Δημωφέλεια” και στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας.

Την Πέμπτη (02/02) στην αίθουσα εκπαίδευσης του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ της «Δημωφέλεια» έγινε η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Το κέντρο το 2023 συμπληρώνει 20 χρόνιας ζωής.

Σελίδες