Την Τετάρτη (15/02) έγινε συνάντηση εργασίας με επίκεντρο τη διεύρυνση της συνεργασίας ανάμεσα στη “Δημωφέλεια” και στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας.

 

Σχετική ανακοίνωση της Δημωφέλειας αναφέρει τα εξής:

 

Με στόχο τη γνωριμία της Διοίκησης της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» με τη νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας, Εύα Οικονόμου - Βαμβακά και τη συνέχιση της άριστης συνεργασίας των δύο Νομικών Προσώπων, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023, στο κεντρικά γραφεία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης, συνάντηση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, Παναγιώτη Αγγελίδη, της Γενικής Διευθύντριας, Άλκηστις Βλάχου και του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Cosmopolis, Άλκη Ζοπόγλου με τον πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας, Σωκράτη Μποζούδη και την κ. Βαμβακά.

 

Η συνάντηση, πέραν της πρώτης επαφής, έχει ως στόχο να αποτελέσει σταθερό σημείο αναφοράς για την καλλιτεχνική δημιουργία και τη δυνατότητα ενίσχυσης των συνεργασιών και των κοινών δράσεων. 

 

Οι εκπρόσωποι των φορέων συζήτησαν για την πορεία των δύο

Οργανισμών, τα τρέχοντα αλλά και τα μελλοντικά τους σχέδια, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή βούληση για τη συνέχιση της αδιάλειπτης συνεργασίας.

 

Η ανταλλαγή πληροφοριών, εμπειριών και εφαρμογής βέλτιστων πρακτικών τέθηκαν στο προσκήνιο της συνάντησης και ταυτόχρονα δόθηκε έμφαση στη δυναμική που έχει ο Πολιτισμός, στο σύνολό του, ως ένα εργαλείο για την ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στη κοινωνική ζωή. 

 

Κοινή πεποίθηση όλων ήταν ότι η αξιοποίηση των πολιτιστικών στοιχείων, σε συνδυασμό με τις ιδιαιτερότητες της πόλης, δίνουν τη δυνατότητα να αναπτυχθεί μια ισχυρή τοπική ταυτότητα, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην εκκόλαψη καινοτόμων ιδεών και κατ’ επέκταση στην ανάπτυξη δημιουργικών πολιτιστικών δράσεων από τους δύο φορείς.”