Από τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου έως και την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου έγινε η δράση της διαθεματικής προσέγγιση της ιστορίας της Εγνατίας οδού, της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής – Άυλος Πόρος, ένα έργο που υλοποιεί η Δημωφέλεια και έχει στόχο οι νεότεροι να έρθουν σε επαφή με το πολιτιστικό και φυσικό απόθεμα της αρχαίας και νέας Εγνατίας οδού. 

 

Αναλυτικά σε ανακοίνωσή της η δημωφέλεια αναφέρει τα εξής:

 

“Τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου έως και την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των ερμηνευτών των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της Πράξης: “Διαθεματική προσέγγιση της ιστορίας της Εγνατίας οδού, της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής – Άυλος Πόρος”, ένα συγχρηματοδοτούμενο έργο που υλοποιεί η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας και αποσκοπεί να φέρει τα νεότερα μέλη της τοπικής κοινωνίας σε επαφή με το πολιτιστικό και φυσικό απόθεμα της αρχαίας και νέας Εγνατίας οδού. 

 

Η εν λόγω πράξη πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας.

 

Στην επιτυχημένη δράση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και από τις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης. Μέλος από την επιστημονική ομάδα σχεδιασμού του έργου ανάλαβε την επεξήγηση του πλαισίου της εκπαιδευτικής διαδικασίας με τους συμμετέχοντες να έχουν ενεργό ρόλο στην πρακτική διαδικασία, η οποία πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου Καπνού του Δήμου Καβάλας.

 

Μέσα από τέτοιου είδους συντονισμένες δράσεις των κατοίκων, των τοπικών, περιφερειακών και εθνικών αρχών μπορούν να προβληθούν δραστηριότητες ξεχασμένες και ίσως άγνωστες στο κοινό, καθώς και να δοθούν ιδέες και κίνητρα για νέους θεσμούς και προσπάθειες, ενώ τα οφέλη θα είναι εμφανή όχι μόνο στους επισκέπτες αλλά και στους κατοίκους κάθε ηλικίας.”