Το Σάββατο (28/07) στη Μεγάλη Λέσχη της Καβάλας, άρχισαν οι αγώνες του 32ου Open «Βασίλης Θεοδωρίδης» (Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά), που φιλοξενεί περισσότερους από 400 σκακιστές από όλο τον κόσμο.

 

Σχετική ανακοίνωση της Δημωφέλειας αναφέρει τα εξής:

 

“Σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό που προσφέρει η αίθουσα του εμβληματικού κτιρίου της Μεγάλης Λέσχης ξεκίνησαν το Σάββατο 28 Ιουλίου 2023 οι αγώνες του 32ου Open - Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά «Βασίλης Θεοδωρίδης», που φιλοξενεί περισσότερους από 400 σκακιστές από όλο τον κόσμο.

 

Το Διεθνές Τουρνουά το οποίο αναβαθμίζει σε μεγάλο βαθμό, γι’ ακόμα μια χρονιά, τα αθλητικά δρώμενα της πόλης αποτελεί μια πολύ πετυχημένη σύμπραξη του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας με τον Δήμο Καβάλας, τη «Δημωφέλεια», την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και το Επιμελητήριο Καβάλας, φορείς οι οποίοι στηρίζουν οικονομικά και οργανωτικά το Τουρνουά.

 

Ο πρόεδρος της «Δημωφέλεια», Παναγιώτης Αγγελίδης δίνοντας το «παρών» στην έναρξη των αγώνων δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι το τουρνουά τη φετινή χρονιά ξεπέρασε κάθε προσδοκία στη συμμετοχή αθλητών. Παράλληλα, συνεχάρη τους αθλητές, τους γονείς, καθώς και τα μέλη και τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας που ακολουθούν με αφοσίωση τον δρόμο που χάραξε ο αείμνηστος Βασίλης Θεοδωρίδης, επί σειρά ετών πρόεδρος του ΣΟ Καβάλας, η συμβολή του οποίου ήταν καθοριστική ώστε η Καβάλα να αναδειχθεί σε πόλη - πυλώνα του ελληνικού σκακιού.”