Περισσότερα δρομολόγια και περισσότερες ώρες στις καθαρίστριες για την προστασία των μαθητών» ζητά ο Μάκης Παπαδόπουλος με επιστολή του προς τον δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη. 

 

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Παπαδόπουλου: 

 

"Με επιστολή που στείλαμε την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021 στον Δήμαρχο Καβάλας, και έχοντας εκτιμήσει και τα οικονομικά δεδομένα, προτείναμε στη διοίκηση του Δήμου:

 

- να αναλάβει να χρηματοδοτήσει για τους επόμενους δύο μήνες (που είναι και οι πιο κρίσιμοι λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού) επιπλέον σχολικά δρομολόγια του Αστικού και του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, από αυτά που αφορούν σχολικές μονάδες του Δήμου μας. 

 

Σκοπός μας είναι να βρεθούν λύσεις για το σοβαρότατο πρόβλημα του συνωστισμού που παρατηρείται καθημερινά στα λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές, σε συνεργασία φυσικά με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

 

Σήμερα είχαμε επαφές με τη διοίκηση του Αστικού και του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, ώστε να συζητήσουμε περισσότερο τη συγκεκριμένη πρόταση.

 

Επιπλέον, τώρα που επαναλειτουργούν οι σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και έχουν αυξηθεί οι ανάγκες καθαριότητας και απολύμανσης των σχολείων, επαναφέρουμε την πρότασή μας για: 

 

- αύξηση του αριθμού του σχολικών καθαριστριών πλήρους απασχόλησης. 

 

- αύξηση κατά μία ώρα του ωραρίου των σχολικών καθαριστριών μερικής (τρίωρης) απασχόλησης. 

 

Η προστασία της υγείας εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων, καθώς και οδηγών λεωφορείων, σχολικών καθαριστριών και των οικογενειών τους είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτη.