Συνάντηση με καταστηματάρχες της περιοχής του Αγίου Νικολάου στην Καβάλα είχαν το πρωί της Δευτέρας (7/12) μέλη του Εμπορικού Συλλόγου, του Επιμελητηρίου και του Δήμου Καβάλας, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση, να συζητηθούν προτάσεις και να κατατεθούν οι προβληματισμοί για το "Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου" (Open Mall) στην περιοχή.

 

Οι στόχοι για το Open Mall

 

Στόχος είναι, οι κατηγορίες ενεργειών και οι επιλέξιμες δαπάνες να περιλαμβάνουν σημαντικές και πολυποίκιλες παρεμβάσεις που αναμένεται να επιφέρουν πολλαπλά θετικά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά στην γενικότερη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, καθώς και στην τόνωση της εμπορικής κίνησης και την ενίσχυση και προώθηση της τοπικής αγοράς.

 

"Μιλάμε για ένα πρόγραμμα 1,8 εκατ. ευρώ. Δε νομίζω κάποιος να μη θέλει παρεμβάσεις στον χώρο του. Πρόκειται για παρεμβάσεις ουσίας που θα βελτιώσουν την εικόνα της περιοχής. Δεν θα είναι μόνο η όψη των καταστημάτων, που είναι το μικρότερο ποσό σε κόστος (250 χιλάδες ευρώ). Το υπόλοιπο 1,6 εκατ. θα είναι οι παρεμβάσεις στους πεζοδρόμους, τον φωτισμό, τα απορρίμματα" είπε στο KavalaNews.GR ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας

 

"Έρχεται επίσης το κομμάτι που θα υποστηρίξει την προβολή, την εμπορική ταυτότητα της περιοχής με τις προσφορές καταστημάτων μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής κλπ. Σίγουρα ο καθένας μπορεί να έχει κάποια αντίρρηση αλλά πρέπει να πρυτανεύσει η λογική προς όφελος της περιοχής", τονίζει ο κ. Δέμπας.  

 
Η σημερινή συνάντηση έγινε κυρίως με την παρουσία των επιχειρηματιών των οδών Σπετσών και Ψαρών.  Σε λίγες μέρες θα αναρτηθούν οι προτάσσεις τους Δήμου Καβάλας έτσι ώστε με την άρση της καραντίνας να ξεκινήσουν οι συναντήσεις με επιχειρηματίες ώστε να γίνει πιο αναλυτική παρουσίαση των στοιχείων που προτείνονται. Τις προηγούμενες ημέρες, μέλη του Επιμελητηρίου και του Εμπορικού Συλλόγου είχαν συνάντηση στο Δημαρχείο Καβάλας ώστε να δουν σε φάση βρίσκεται το πρόγραμμα.

 

Η περιοχή θα αλλάξει όψη

 

"Απο πλευράς επιμελητηρίου ολοκληρώσαμε την διαδικασία για την πρόσληψη δύο ατόμων, ενός μηχανικού κι ενός συμβούλου για να τρέξουν το έργο. Ολοκληρώσαμε την διαδικασία για τον σύμβουλο που θα αναλάβει την προβολή του έργου και από εκεί και πέρα περιμένουμε ο Δήμος με τις τεχνικές υπηρεσίες τις προτάσεις και τις σκέψεις για τους δημόσιους χώρους οι παρεμβάσεις, για τους δρόμους, όπως η οδός Κουντουριώτου" δηλώνει ο κ. Δέμπας. 

 

"Η περιοχή θα αλλάξει όψη. Θα υπάρξει σημαντική βελτίωση και η εικόνα θα είναι εντελώς διαφορετική όταν ξεκινήσει η εφαρμογή των έργων. Οι συζητήσεις ξεκίνησαν πριν από περίπου ένα χρόνο.  Στόχος είναι μέχρι τέλος του 2023 να έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα" επισημαίνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.