Αγορά

Το νέο ποινολόγιο για τις καθυστερήσεις στη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS, θεσπίζεται με διάταξη που περιλαμβάνεται σε σχέδιο νόμου.

Χωρίς μεγάλες προσφορές κινείται στον ρυθμό της Black Friday η αγορά της λιανικής. Οι έμποροι προσπαθούν να καταλάβουν το νέο πλαίσιο των εκπτώσεων και προσφορών προκειμένου να αποφύγουν τα “τσουχτερά” πρόστιμα.

Στις 24 Νοεμβρίου πέφτει η φετινή Black Friday. Η Black Friday σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου και δεν συγκαταλέγεται στις τακτικές εκπτώσεις αλλά είναι προωθητική ενέργεια και αφορά όλη την αγορά και όλες τις επιχειρήσεις, μικρής, μεσαίας και μεγάλης κλίμακας.

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής (15/9) άνοιξε η πλατφόρμα του νέου Market Pass, που καλύπτει την περίοδο Αυγούστου – Οκτωβρίου 2023, λαμβάνοντας υπόψη τις φορολογικές δηλώσεις του 2023.

Τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν οι έμποροι της χώρας περιέγραψε μιλώντας στον KavalaNews 102,8 και στον Ευριπίδη Ταρασίδη, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Γιάννης Κελγιώργης.

“Αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα ότι κλείνουν οι τράπεζες η μία μετά την άλλη που είναι πολύ σημαντικό για μία αγορά. Χάνονται οι λόγοι για να κατέβει κάποιος από τα γύρω χωριά στην Ελευθερούπολη, κάτι που κάνει κακό και στην αγορά”, ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στο κεντρικό magazino του KavalaNews 102,8 και τον Ευριπίδη Ταρασίδη, ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου της Ελευθερούπολης, Παναγιώτης Παπαευαγγέλου.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας ανακοίνωσε το πρόγραμμα του θερινού ωραρίου.

Τη Δευτέρα 10 Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι θερινές εκπτώσεις και θα διαρκέσουν έως και την Τετάρτη 31 Αυγούστου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας με ανακοίνωση του ενημερώνει πως τη Δευτέρα (05/06), την ημέρα της γιορτής του Αγίου Πνεύματος, τα εμπορικά καταστήματα θα είναι κλειστά.

Μέχρι τι ώρα θα είναι ανοιχτό το πάρκινγκ της Δημοτικής Αγοράς για την Λευκή Νύχτα

Ικανοποιητικά κινήθηκε η αγορά κρέατος στην Καβάλα την περίοδο του Πάσχα αλλά και όλη την προηγούμενη εβδομάδα.

Κορυφώνεται σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή και αύριο, Μεγάλο Σάββατο, η κίνηση στην αγορά για τα τελευταία δώρα και για τις προετοιμασίες του εορταστικού τραπεζιού.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού πραγματοποίησε έρευνα τιμών στα απορρυπαντικά Skip και Ariel, τόσο σε αυτά που διατίθενται με τη μορφή καψουλών όσο και σε αυτά που έχουν τη μορφή σκόνης πλυντηρίου.

Επισήμως η ιστοσελίδα θα λειτουργήσει την επόμενη εβδομάδα και θα δέχεται καταγγελίες καταναλωτών που αφορούν στη λειτουργία της αγοράς.

Με αμείωτη ένταση αναμένεται να συνεχιστεί και το 2023 το μπαράζ των ανατιμήσεων σε δεκάδες βασικά αγαθά, όπως είναι τα τρόφιμα, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς

Το επικείμενο άνοιγμα υπερκαταστήματος στο κέντρο της Καβάλας προκαλεί αγωνία στον εμπορικό κόσμο και η κατάσταση θυμίζει την έλευση των Ζάρα στην Καβάλα πριν από αρκετά χρόνια, στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας.

Η ενίσχυση ανέρχεται σε 10% επί του ύψους των αγορών ειδών κάθε είδους από τα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων.

Ένα οδοιπορικό με τα καταστήματα που λειτουργούν στις Κρηνίδες ετοίμασε ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλίππων σε μια προσπάθεια να αναδείξει πως η τοπική αγορά προσφέρεται για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

Η αγορά αύριο Κυριακή 6 Νοεμβρίου, θα είναι ανοιχτή, παρά τις αντιδράσεις των εμπορικών συλλόγων.

"Εγώ προσωπικά δεν έχω ανοίξει ποτέ μου Κυριακή εκτός τον εορτών", σχολιάζει στον KavalaNews102,8 ο κρεοπώλης Νίκος Κεχαγιάς κληθείς να μιλήσει για την απόφαση να ανοίξουν τελικά τα καταστήματα την Κυριακή 6 Νοεμβρίου.

Την υποχρέωση δημιουργίας ενός τυπικού καλαθιού με προϊόντα πρώτης ανάγκης θα έχει η καθεμία αλυσίδα σούπερ μάρκετ που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, το οποίο θα περιλαμβάνει 50 διαφορετικούς κωδικούς.

Σελίδες