«Η ενεργειακή κρίση έχει ξεκινήσει πριν από τον πόλεμο μην βάζουμε ως πρόσχημα τον πόλεμο οι ανατιμήσεις σε όλα τα προϊόντα είχαν ξεκινήσει πριν από την κατάσταση στην Ουκρανία, απλώς τώρα όλα εκτινάχθηκαν» λέει στον KavalaNews 102,8 ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Βασίλης Λεμονίδης σχολιάζοντας τα κυβερνητικά μέτρα για την ακρίβεια.
Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Καβάλας σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο και το Επιμελητήριο υλοποιεί δράση με τίτλο «Πίσω από τη βιτρίνα».
Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας έστειλε εκ νέου την επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και προς τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα και Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη επισημαίνοντας την επιτακτική ανάγκη στήριξης των μικρομεσαίων και πολύ μικρών επιχειρήσεων στη δύσκολη αυτή περίοδο της ενεργειακής κρίσης και της θεαματικής πτώσης των τζίρων των καταστημάτων.
Νέα επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και προς τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.
Όπως είπε η χρονιά κλείνει με πολύ αρνητικό πρόσημο: «Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα φάνηκε μία κίνηση, το γιορτινό κλίμα επισκιάστηκε από την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων».
Τα αιτήματα του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας έθεσε με αναφορά της στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Τάνια Ελευθεριάδου.
Να μην εξαιρεθεί πάλι το λιανικό εμπόριο από τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων ζητά με επιστολή του προς τους αρμόδιους υπουργούς ο εμπορικός σύλλογος Καβάλας.
«Οι λογαριασμοί έχουν γονατίσει τον κόσμο», λέει χαρακτηριστικά στον KavalaNews 102.8 oγραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης, τονίζοντας ότι η αγορά άρχισε να «ζεσταίνεται» τις δύο τελευταίες μέρες, με την κίνηση να κορυφώνεται την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Ανοικτά θα είναι τα καταστήματα την Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου, όπως και την επόμενη Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου.Το προτεινόμενο ωράριο από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας είναι 11.00-16.00.
Ενώσαμε τη φωνή μας με 25 ακόμα Εμπορικούς Συλλόγους σε όλη τη χώρα και ζητάμε την αλλαγή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που ορίζει το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων στις 10:00 το πρωί αντί στις 8:30 είπε στον KavalaNews 102,8 ο γραμματέας του εμπορικού συλλόγου Καβάλας Γιάννης Κελγιώργης.
Μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΣΕ) αναδείχθηκε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Βασίλης Λεμονίδης.
Σύμφωνα με το ΦΕΚ που δόθηκε στη δημοσιότητα στο νέο ωράριο λειτουργίας εντάσσεται και ο Δήμος Καβάλας. Έτσι για τις ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίγουν στις 10:00 με δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου έως τις 21:00.
«Βαλλόμαστε από παντού, υπάρχει εμπαιγμός προς τη μικρή επιχείρηση» δηλώνει στον KavalaNews 102,8 σχολιάζοντας τα νέα μέτρα, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Καβάλας Βασίλης Λεμονίδης, ενώ διαμήνυσε ότι η υπομονή έχει πλέον τελειώσει.
Χαμόγελα επικρατούν στον εμπορικό κόσμο της Καβάλας με την κίνηση στην αγορά της πόλης να καταγράφει αξιοσημείωτη αύξηση σε συνδυασμό με τους τουρίστες.
Την Τρίτη 27 Ιουλίου συζητήθηκε και εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας για την παράταση του ωραρίου τα απογεύματα Τρίτης, Πέμπτης και Παρασκευής έως τις 21.30.
«Λευκή νύχτα» στα καταστήματα της Καβάλας μέσα στο καλοκαίρι προετοιμάζει ο Εμπορικός Σύλλογος, μετά το… διάλλειμα του 2020 λόγω της πανδημίας και των αυστηρών μέτρων.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας ενημερώνει ότι στα πλαίσια του εκπτωτικού 15ημέρου, τα καταστήματα την Κυριακή 9 Μαϊου μπορούν να είναι ανοιχτά με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας 11:00-15:00.