Συνεχίζονται οι μολύνσεις και η διασπορά του κορvνοϊού σε νοσοκομεία. 16 κρούσματα εντοπίστηκαν σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό της χώρας, στο νοσοκομείο "Αττικόν". Θετικά περιστατικά βρέθηκαν, επίσης, στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, αλλά και το Νοσοκομείο Καβάλας.

 

Έξι τραυματιοφορείς, ένας τεχνικός και εννέα ακόμη εργαζόμενοι υγειονομικοί βρέθηκαν θετικοί στο νοσοκομείο αναφοράς "Αττικόν". Μία εργαζόμενη νοσηλεύεται μάλιστα στο νοσοκομείο με βαρύτερα συμπτώματα της νόσου. Το πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε το περασμένο Σάββατο 24/10. Ακολούθησαν εκτεταμένες ιχνηλατήσεις στο προσωπικό, οι οποίες έφεραν στην επιφάνεια ακόμη 15 κρούσματα.  

 

Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης μία νοσηλεύτρια στο αναισθησιολογικό τμήμα εντοπίστηκε να νοσεί από τη νόσο Covid-19. Η ιχνηλάτηση απέδειξε ότι είναι θετικοί και δύο γιατροί του νοσοκομείου.

 

Νοσοκομείο Καβάλας: "Ο ιός μπήκε στο σπίτι μας"

 

Θύμα του κορονοϊού έπεσε και μια νοσηλεύτρια από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου Καβάλας. Το γεγονός επιβεβαίωσε με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Καβάλας, Κατερίνα Πετράκη.

 

Στην ανάρτησή της, ανέφερε συγκεκριμένα:

 

«Δυστυχώς ο ιός μπήκε στο σπίτι μας… Το πρώτο κρούσμα σε συνάδελφο στο ΤΕΠ είναι γεγονός! Αντιμετωπίζουμε την κατάσταση με ψυχραιμία και επαγγελματισμό. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στη συνάδελφο!».

 

ΠΟΕΔΗΝ: "Ζητάμε περισσότερα μέσα ατομικής προστασίας και καραντίνα για τις ύποπτες επαφές"

 

"Στο έλεος του Θεού", δηλώνουν οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Κάθε μέρα εντοπίζονται νέα κρούσματα σε νοσοκομεία, ενώ όσοι εργαζόμενοι εκτίθενται στον ιό "συνεχίζουν τη δουλειά αν και ξέρουμε ότι τα τεστ δεν δείχνουν αμέσως μετά τη μόλυνση", αναφέρουν και συμπληρώνουν:

 

"Ζητάμε περισσότερα μέσα ατομικής προστασίας, τακτικά προληπτικά τεστ στους υγειονομικούς, να ισχύσει ξανά ο θεσμός της καραντίνας, αλλά τίποτα. Ο ΕΟΔΥ άλλαξε τις οδηγίες. Τεστ κάνουν μόνο όσοι εκτίθενται στον ιό", τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία ζητά να ενταχθούν οι υγειονομικοί στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα".

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο νοσοκομείο Καβάλας μόλις έγινε γνωστό το βράδυ της Κυριακής (25/10) ότι υπήρξε κρούσμα σε νοσηλεύτρια, όσοι είχαν έρθει σε επαφή μαζί της, περίπου 16 άτομα έκαναν το τεστ και βρέθηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό, ενώ θα τους γίνει και επαναληπτικό.