Θεσσαλονίκη

Δώδεκα άτομα συνελήφθησαν για διακίνηση ναρκωτικών σε περιοχές της Καβάλας, της Δράμας και της Θεσσαλονίκης την Πέμπτη (14/03).

Την Πέμπτη (29/02) συνελήφθη ένας διακινητής μεταναστών στην Καβάλα. Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι το όχημα που οδηγούσε είχε κλαπεί στη Θεσσαλονίκη. 

Μία ακόμα τραγωδία στην άσφαλτο τα ξημερώματα της Τρίτης (30/01), καθώς ένας 59χρονος με καταγωγή από τη Ρουμανία έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από φορτηγό στην Εγνατία Οδό, μεταξύ των κόμβων Προφήτη και Βαγιοχωρίου στη Θεσσαλονίκη, στο ρεύμα προς Καβάλα.

Ως στόχο παγκόσμιας συνωμοσίας παρουσίασε την Τουρκία ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Ο αρχηγός του Εθνικιστικού Κινήματος και εταίρος της κυβέρνησης στο παραλήρημά του αναφέρθηκε με υπαινιγμούς στη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα και την Κομοτηνή!

Ανακοίνωση για τον 4χρονο Γιώργο Τυρολόγο που «έφυγε» από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας 8 Ιανουαρίου 2023, εξέδωσε το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Επιφυλακτικοί είναι οι καταναλωτές στα Τρίκαλα και δεν αγοράζουν ψάρια γιατί φοβούνται ότι αλιεύονται στον Παγασητικό και θεωρούν πως είναι μολυσμένα από τις πλημμύρες. Έτσι οι ιχθυοπώλες πουλάνε ψάρια από την Καβάλα και τη Θεσσαλονίκη.

Φτωχότερη είναι από σήμερα η ελληνική δημοσιογραφία, μετά την απώλεια του Πάρη Καλημερίδη. Ο αγαπημένος συνάδελφος, επί πολλά χρόνια μέλος του τιμ των εφημερίδων «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη», καθώς και του makthes.gr, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών.

Την Τετάρτη (16/08), συγκρούστηκε επιβατικό αυτοκίνητο με φορτηγό στο 18ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Σερρών.

Τροχαίο ατύχημα με νταλίκα σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, πιθανότατα λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου μετά από τη βροχή που έπληξε την πόλη.

Ένας 27χρονος και ένας 50χρονος διαπληκτίστηκαν, το μεσημέρι της Δευτέρας (07/08), στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη.

Επί μία τετραετία ο άνδρας, οικογενειακός φίλος, εξανάγκαζε το κορίτσι να υποκύπτει στις ορέξεις του εκβιάζοντάς το με γυμνές της φωτογραφίες.

Η γεύση μπουγάτσα στο παγωτό προέκυψε τυχαία για έναν Θεσσαλονικιό που διατηρεί κατάστημα με παγωτά στο κέντρο της πόλης. Πώς ξεκίνησαν όλα.

Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών αναφέρθηκε στα τελευταία στοιχεία του Δασαρχείου και της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας και κατήγγειλε την Πολιτεία για ελλιπή μέτρα παρότι προσφάτως στο Κιλκίς είχαν σκοτωθεί 2 άνθρωποι μετά από σύγκρουση με αγέλη αγριογούρουνων.

Την Πέμπτη (22/06) συνελήφθησαν τρία άτομα για διακίνηση ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς του τμήματος Ασφάλειας Καβάλας.

Η επιτυχημένη έκθεση του Αναστάσιου Μπίλια «Η Αρχαία Θάσος αλλιώς», μετά τη Θάσο και την Καβάλα, πλέον “μετακόμισε” και στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στο Γαλλικό Προξενείο.

Την ταυτόχρονη υποδοχή, για πρώτη φορά, δύο κρουαζιερόπλοιων οργανώνει για την Κυριακή (04/06) το λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε δύο διαφορετικούς Επιβατικούς Σταθμούς.

Η δολοφονία του 14χρονου αγοριού από τα χέρια συνομήλικου φίλου και συμμαθητή του στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο το 2016.

Αστυνομικοί από την Καβάλα συνέλαβαν 4 μέλη εγκληματικής οργάνωσης τα οποία δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν πάνω από δυόμισι κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 125,51 γραμμάρια κοκαΐνης, ένα σύστημα καλλιέργειας φυτών κάνναβης σε εσωτερικό χώρο, 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 2 οχήματα και χρηματικό ποσό.

Όλο και πιο κοντά στην αγορά της Θεσσαλονίκης φαίνεται να είναι η ιρλανδική λιανεμπορική αλυσίδα χαμηλού κόστους Primark, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αναζητά χώρο έως και 4.000 τμ προκειμένου να δημιουργήσει το πρώτο της κατάστημα στην πόλη.

Βίντεο-ντοκουμέντο από το άγριο επεισόδιο μεταξύ οπαδών στο εμπορικό κέντρο «Odeon», στη Θεσσαλονίκη, φέρνει στο φως η ιστοσελίδα thesstoday.gr.

Το διήμερο (08-09/04) διεξήχθησαν στη Θεσσαλονίκη οι δεύτεροι και τρίτοι αγώνες Ιππικής Δεξιοτεχνίας Βορείου Ελλάδος με συμμετοχές αθλητών και ομίλων από όλη τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και τη Θεσσαλία. Στους αγώνες συμμετείχαν οι ιππείς και οι αμαζόνες της Ακαδημίας Ιππασίας Κατσίτη (9 συμμετοχές) από το Δάτο της Καβάλας. 

Η Αστυνομική διεύθυνση Καβάλας με ανακοίνωση της ενημερώνει για τις συλλήψεις δραστών που “άνοιξαν” κοσμηματοπωλείο στην Καβάλα.

Οι μαθητές ενός δημόσιου σχολείου από την Ξάνθη και ενός ιδιωτικού από τη Θεσσαλονίκη, ετοιμάζονται να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα σε έναν από τους μεγαλύτερους διεθνείς διαγωνισμούς ανάπτυξης δεξιοτήτων STEM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Μαθηματικά/Science, Technology, Engineering, Mathematics - STEM), που θα διεξαχθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου, στη μακρινή Σιγκαπούρη. 

Οι ισχυροί άνεμοι έχουν προκαλέσει προβλήματα σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

«Έζησες τρεις ζωές αντί για μία». Με αυτά τα χαρακτηριστικά λόγια τον αποχαιρέτησε πριν από λίγες ημέρες ο φίλος του Σάκης Κεχαγιόγλου.

H ταινία καβαλιώτικης παραγωγής “Ατσάλινη Ιστορία - Ποσειδών 622” επιλέχθηκε να συμμετέχει στο 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στο τμήμα προβολών «Από οθόνη σε Οθόνη».

Κορίτσι 6 ετών έχασε τη ζωή του μετά από λοίμωξη με στρεπτόκοκκο της ομάδας Α. Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο στην Ελλάδα από την νόσο που ενοχοποιείται για μεγάλο αριθμό θανάτων παιδιών σε Βρετανία και Ισπανία. Πώς μεταδίδεται, πώς γίνεται η αντιμετώπισή του.

Με 10 χρυσά 3 αργυρά και 4 χάλκινα μετάλλια, καθώς και με πολλά ατομικά ρεκόρ επέστρεψαν οι Παμπαίδες- Παγκορασίδες του ΝΟΘΑΚ από τη δεύτερη φάση των χειμερινών αγώνων Βορείου Ελλάδος, στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης το τριήμερο (10-12/02).

Το βράδυ της Πέμπτης (09/02) η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης αναχωρεί από τη Θεσσαλονίκη για τη Τουρκία με πάνω από 20 εκπαιδευμένους εθελοντές διασώστες διαφόρων ειδικοτήτων.

Σελίδες