Με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα «συναντήθηκαν» μέσω τηλεδιάσκεψης επιχειρηματίες της Θράκης και για δύο ώρες τού εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα αιτήματα που έχουν προς την κυβέρνηση.

 

Τη «συνάντηση» οργάνωσαν οι τοπικές οργανώσεις της ΝΔ από την Ξάνθη, τη Ροδόπη και τον Έβρο, από όπου προέρχονταν και οι 10 επιχειρηματίες που συμμετείχαν στη συνάντηση. 

 

Λεπτομέρειες για τα ζητήματα που έθεσαν, τις απαντήσεις που πήραν αλλά και για το γεγονός ότι στη συνάντηση δεν μετείχαν εκπρόσωποι από την Ανατολική Μακεδονία, δεν έγιναν γνωστές. 

 

Πάντως έγινε γνωστό ότι υπάρχει η δυνατότητα λήψης στοχευμένων αναπτυξιακών μέτρων για τη Θράκη. 

 

Σε ανακοίνωσή της, με τίτλο «Η Νέα Δημοκρατία διασυνδέει τις τοπικές κοινωνίες με στελέχη της Κυβέρνησης» η ΝΔ αναφέρει σχετικά: 

 

«Σε συνέχεια αντίστοιχων πρωτοβουλιών της Νέας Δημοκρατίας, οι Οργανώσεις του κόμματος στις Περιφερειακές Ενότητες της Θράκης διοργάνωσαν τηλεδιάσκεψη με προσκεκλημένο τον Χρήστο Σταϊκούρα, δημιουργώντας «γέφυρα» επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων της αγοράς και της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών.

 

«Η σημερινή εκδήλωση», όπως δήλωσε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Γιώργος Στεργίου, «εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο μεταξύ της Κυβέρνησης και των τοπικών κοινωνιών και αποτελεί συνέχεια αλλά και προπομπό σειράς αντίστοιχων εκδηλώσεων».

 

Στη συζήτηση, που είχε διάρκεια δύο ωρών, πήραν τον λόγο οι Βουλευτές της περιοχής, οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και 10 επιχειρηματίες από τον Έβρο, τη Ροδόπη και την ΞάνΘη.

 

Ο Υπουργός από την πλευρά του αναφέρθηκε στα εργαλεία στήριξης της επιχειρηματικότητας λόγω της πανδημίας καθώς και στη δυνατότητα λήψης στοχευμένων αναπτυξιακών μέτρων σε γεωγραφικές περιοχές όπως η Θράκη. Τόνισε επίσης ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η καταγραφή και επίλυση των προβλημάτων της αγοράς, ζητώντας ωστόσο και από τους επιχειρηματίες να επιδείξουν τη μέγιστη κοινωνική ανταποδοτικότητα.

 

Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης και ο Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων Άκης Μπάφας. Τον συντονισμό είχε η Εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. αρμόδια για τα περιφερειακά Μ.Μ.Ε. Έλενα Σώκου».