Ο Μακάριος Λαζαρίδης, νεοεκλεγείς βουλευτής Καβάλας με τη ΝΔ, σε σημερινή του ανακοίνωση δήλωσε ότι «ηπρωτοβουλία του για την ίδρυση και λειτουργία μονάδας τεχνητού νεφρού στην Θάσο επιτέλους παίρνει σάρκα και οστά» με τη στήριξη του επιχειρηματία φίλου του κ. Χαριτόπουλου και συμπλήρωσε ότι «αποτελεί προσωπική του δέσμευση η δημιουργία της μονάδας, που θα γίνει πράξη από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

 

Κύριε Λαζαρίδη, να σας ενημερώσω ότι πολύ πριν αρχίσετε τις βόλτες με τον κ. Χαριτόπουλο στη Θάσο, με τις κάμερες να σας συνοδεύουν, εμείς δουλεύαμε συνεχώς και αθόρυβα για να λύσουμε τα προβλήματα του νομού και ζητήματα όπως η ίδρυση και λειτουργία μονάδας τεχνητού νεφρού στη Θάσο. 

 

Η πρόταση έγινε από το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Παπαφιλίππου και υιοθετήθηκε από το σύνολο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ της ΑΜΘ κατά τις διαδικασίες του περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου που έγινε στην Κομοτηνή το Νοέμβριο του 2017, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. 

 

Εν συνεχεία και οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα συνεργαστήκαμε για μεγάλο διάστημα με τους Υπουργούς Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, τον Ανδρέα Ξανθό και τον Παύλο Πολάκη, για να ξεπεραστούν οι τεχνικές δυσκολίες και τα νομικά ζητήματα που εμπόδιζαν τη δημιουργία μονάδων τεχνητού νεφρού στα νησιά μας καιτη Θάσο.

 

Τα ζητήματα αυτά λύθηκαν επιτυχώς και στις 11 Ιουνίου 2019 υπογράφτηκε από τον Ανδρέα Ξανθό η τελική απόφαση, που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 5 Ιουλίου 2019. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καβάλας και προσωπικά ο Διοικητής Τάσος Καρασαββόγλου, έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση του χώρου, όπου θα λειτουργήσει η μονάδα και έχει εξασφαλίσει και διαθέτει άμεσα τις κλίνες και τον εξοπλισμό για τη δημιουργία της. Απομένει η στελέχωσή της με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. 

 

Να τονίσουμε ότι η απελθούσα κυβέρνηση και οι βουλευτές της δουλεύαμε άοκνα μέχρι την τελευταία μέρα. Ακόμη και στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, όταν εσείς περιοδεύατε και μοιράζατε ανέξοδες υποσχέσεις. 

 

Σε προηγούμενη δήλωσή μου έδωσα, ως όφειλα, συγχαρητήρια στους εκλεγέντες με τη ΝΔ βουλευτές του νομού Καβάλας, όπως επιβάλλει ο πολιτικός πολιτισμός και το υψηλό ήθος της αριστεράς και όσων ανήκουμε σ’ αυτήν. 

 

Σε ό,τι αφορά τουλάχιστον εσάς, κ. Λαζαρίδη, μάλλον βιάστηκα. Διότι με τον πολιτικό πολιτισμό και το ήθος, δεν φαίνεται να έχετε καμία σχέση.

 

Αν συνεχίσετε έτσι, περιμένουμε την επόμενη δήλωσή σας, στην οποία μην ξεχάσετε να αναφέρετε ότι «κατόπιν ενεργειών σας» χτίστηκε και ο Παρθενώνας και θεμελιώθηκε η Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη.

 

Κώστας Μορφίδης

πρώην Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας