παραμυθάδες

Παραμύθια διηγήθηκαν οι «Παραμυθάδες» το απόγευμα του Σαββάτου 6 Μαΐου, στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας.

γράφει ο

Βασίλης Λωλίδης

Στη βιβλιοθήκη της Νικήσιανης βρέθηκαν οι “Παραμυθάδες” και μαζί με τα παιδιά της περιοχής “ταξίδεψαν” με τα παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Το Δημοτικό σχολείο Μελισσοκομείου επισκέφθηκαν οι «Παραμυθάδες» με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου.

Το απόγευμα της Πέμπτης (22/12), η ομάδα "Οι Παραμυθάδες", με τη συμμετοχή πολλών μικρών παιδιών, δημιούργησε επιτραπέζια παιχνίδια που αφορούν χριστουγεννιάτικα παραμύθια.

Αυλαία για το Cosmopolis και οι Παραμυθάδες συνεχίζουν  τον απολογισμό τους, παρουσιάζοντας και καταγράφοντας την δεύτερη δράση με την οποία συμμετείχαν στο φεστιβάλ. Πιο συγκεκριμένα, επέλεξαν την φιλόξενη παραλία της Νέας Καρβάλης.

Μια φορά κι έναν καιρό, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, η Δημοτική Βιβλιοθήκη και οι «Παραμυθάδες» πήραν μικρά έλατα

Στις 20 Μαρτίου γιορτάζουν οι απανταχού παραμυθάδες, γιορτάζει ο αφηγηματικός λόγος, γιορτάζει το παραμύθι.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, οι «Παραμυθάδες της Καβάλας» θέλησαν να τιμήσουν τη συγκεκριμένη μέρα και τον Εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό, με μία ξεχωριστή δράση.

Συνεχίζουν τον κύκλο της αφήγησης παραμυθιών μέσα από το διαδίκτυο «Οι Παραμυθάδες» ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

«Κατάληψη» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας έκαναν μικροί μαθητές οι οποίοι κοιμήθηκαν στρωματσάδα αφού πρώτα έπαιξαν εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Το Σάββατο το απόγευμα 5 Οκτωβρίου άρχισε το εργαστήρι κατασκευής κούκλας στο Παραμυθόσπιτο. Από τις 16:30 άρχισαν να καταφθάνουν οι συμμετέχοντες. Οι παραμυθάδες εξήγησαν στα με λεπτομέρειες στα παιδιά, το τί πρόκειται να κάνουν τα τέσσερα Σαββατοκύριακα που θα ακολουθήσουν.

Από την Πέμπτη 11 έως και την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, θα παρουσιαστεί στο θεατράκι της «Στέγης», το θεατρικό έργο της Yasmina Reza «Ο Θεός της σφαγής». Καθημερινά θα δίνεται μία παράσταση στις 21:15 με τιμή εισιτηρίου 6,00€ ενώ την παραγωγή υπογράφει η Ομάδα Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού «Οι Παραμυθάδες».

Με τόσους συνταξιδιώτες στο καράβι του, ο Σεβάχ βρέθηκε αντιμέτωπος και με νέες περιπέτειες.

Για το Ερευνητικό Κέντρο Μοχάμετ Άλι η γνώση είναι το όχημα που μας βοηθά να κατανοήσουμε τον κόσμο καλύτερα.