Στις 20 Μαρτίου γιορτάζουν οι απανταχού παραμυθάδες, γιορτάζει ο αφηγηματικός λόγος, γιορτάζει το παραμύθι. Δεν θα μπορούσαν να λείψουν από αυτή την γιορτή οι… Παραμυθάδες της Καβάλας

 

Η ιδέα της γιορτής αυτής ξεκίνησε το 1991 από την Σουηδία. Σύντομα βρήκε υποστηρικτές και σε άλλες χώρες με αποτέλεσμα να γιορτάζεται παγκόσμια από το 2005.

 

Οι Παραμυθάδες φέτος αποφάσισαν να γιορτάσουν αυτή τη μέρα αλλά όχι μόνοι τους. 

 

Δείτε πως μπορείτε να συμμετέχετε

 

«Σκεφτήκαμε να την γιορτάσουμε παρέα μαζί σας και σας προσκαλούμε…Σας προσκαλούμε να γίνεται κι εσείς για μια μέρα αφηγητές, να γίνεται παραμυθάδες δημιουργώντας μια «μπερδεμένη ιστορία». Τι είναι όμως μια «μπερδεμένη ιστορία;

 

Όλοι μας έχουμε -σίγουρα- να διηγηθούμε μια ιστορία που ξεφεύγει λίγο από τις καθημερινές φυσιολογικές και συνηθισμένες. Μια ιστορία που μπορεί να είναι αστεία ή και πολύ λυπητερή. Αυτή η ιστορία αξίζει να γίνει το αντίδωρο στην γιορτή μας», αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους οι Παραμυθάδες. .

 

Συνταγή «μπερδεμένης ιστορίας»

 

«Πάρτε την ιστορία που θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας και βουτήξτε την είτε λίγο είτε πολύ, στο μπολ με την μαρινάδα του ψεύδους. Στολίστε την με ότι καρύκευμα θέλετε και φροντίστε να μας την στείλετε μέχρι τις 18 Μαρτίου ώστε να προλάβουμε κι εμείς να την σερβίρουμε στην σελίδα μας στις 20 του ίδιου μήνα.

 

Την ιστορία σας μπορείτε είτε να την ηχογραφήσετε είτε να την μαγνητοσκοπήσετε, ακόμα και με το κινητό σας τηλέφωνο. Δεν χρειάζεται να την επεξεργαστείτε. Αυτό θα το αναλάβουμε εμείς εφόσον χρεαστεί.

 

Εσείς απλά φροντίστε να μας την στείλετε στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: [email protected].

 

Αν το αρχείο βγει αρκετά μεγάλο, μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε σελίδες όπως το wetransfer, dropbox, κλπ. Επίσης, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για διευκρινιστικές ερωτήσεις σε τυχόν απορίες, είτε μέσα από τις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

 

Οι Παραμυθάδες (facebook) paramythades (instagram), αλλά και μέσα από το παρόν ιστολόγιο ή την ηλεκτρονική μας διεύθυνση: [email protected]

 

Σας περιμένουμε…μην αργείτε!»