Αυλαία για το Cosmopolis και οι Παραμυθάδες συνεχίζουν  τον απολογισμό τους, παρουσιάζοντας και καταγράφοντας την δεύτερη δράση με την οποία συμμετείχαν στο φεστιβάλ. Πιο συγκεκριμένα, επέλεξαν την φιλόξενη παραλία της Νέας Καρβάλης.

 

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι:

 

«Εκεί βρεθήκαμε και μαζί με εμάς κι οι μικροί θαλασσόλυκοι, σαν μελισσούλες που αδιάκοπα ζουζουνίζουν χαρούμενα,  μαζεύτηκαν γύρω μας κι αφού βολεύτηκαν στα αναπαυτικά ιπτάμενα χαλιά τους, ανοίξαμε πανιά, τραβήξαμε άγκυρες και ξεκινήσαμε το ταξίδι μας για νέες θαλασσινές περιπέτειες!

 

Καταγάλανος ο ουρανός, γαλανή η θάλασσα… Γαλάνης ο πρώτος μας ήρωας!

 

Κι όπως η Γαλάζια Νεράιδα κέρδισε την καρδιά του έτσι αυτός κατάφερε να κερδίσει τις καρδιές όλων μας! «Ό,τι αγαπά η καρδιά του ανθρώπου είναι το καλύτερο του κόσμου!», ψέλλισε.

 

Στα βάθη των ωκεανών συναντήσαμε γι’ ακόμη μια φορά τις γοητευτικές γοργόνες. Αντάμα μας και η θρυλική Θεσσαλονίκη, η πανέμορφη αδερφή του Μέγα Αλέξανδρου! «Ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος;» μας ρώτησε κι αναστέναξε όλος ο ντουνιάς.

 

«ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΥΡΙΕΥΕΙ!!!»

 

 …απαντήσαμε με μια φωνή πλέοντας σε γαλήνια νερά.

 

Στο ταξίδι μας αυτό γνωρίσαμε και μια μεγάλη προσωπικότητα! Έναν Μέγα μυθοπλάστη, τον Αίσωπο! Κάθησε με την μαγκούρα του στην συντροφιά μας και μας εξιστόρησε μύθους με βαθειά νοήματα. Για τους χουρμάδες του βοσκού και για του ψαρά το σουραύλι.

 

Λίγο πριν επιστρέψουμε, ζυγιάσαμε του ψαριού το μάτι και σκαρφαλώσαμε βουνοκορφές με το κουπί του Άη Λια.

 

Κάπως έτσι, η περιπέτειά μας έφτασε στο τέλος της. Ρίχνοντας τις άγκυρες, θυμηθήκαμε τα λόγια του Γαλάνη…

 

«Ό,τι αγαπά η καρδιά του ανθρώπου είναι το καλύτερο του κόσμου!»

 

Κι οι δικές μας οι καρδιές αγαπούν τα Παραμύθια που μέσα τους κρύβεται όλη η αλήθεια κι η σοφία του κόσμου!

 

Ψέματα είναι ή αλήθεια….;

 

Συμμετείχαν οι: Ελισάβετ Κεσικιάδου, Βικτώρια Πακαταρίδου, Αδελαΐς Ράπτη, Δέσποινα Σωτηρέλη, Καλλιόπη Σωτηρέλη, Ζωή Τσαπανίδου,  Αρετή Τσιφλίδου

 

Σκηνογραφία: Αλέξανδρος Μίχας, Σταυρούλα Παναγιωτίδου».