Από την Πέμπτη 11 έως και την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, θα παρουσιαστεί στο θεατράκι της «Στέγης», το θεατρικό έργο της Yasmina Reza «Ο Θεός της σφαγής». Καθημερινά θα δίνεται μία παράσταση στις 21:15 με τιμή εισιτηρίου 6,00€ ενώ την παραγωγή υπογράφει η Ομάδα Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού «Οι Παραμυθάδες».

 

Σχετικά με το έργο:

 

Το έργο της γαλλίδας το χαρακτήρισαν κάποιοι ως μαύρη κωμωδία. Παρόλα αυτά, είναι ένα κείμενο το οποίο καλεί τον θεατή να σκεφτεί και να προβληματιστεί για θέματα της καθημερινότητάς μας τα οποία όμως έχουν άμεση επιροή στους γύρω μας. Αγάπη (μητρική, πατρική, συντροφική), επαγγελματική καταξίωση, βιοποριμός, παιδικός εκφοβισμός, φιλόζωα συναισθήματα, αλτρουισμός, εγωισμός...

Το να βγει στον δρόμο και να σκοτώνει κόσμο με ένα grenade launcher, ένα εντεκάχρονο παιδί στο Νταρφούρ, είναι μια συνηθισμένη πραγματικότητα για την εκεί κοινωνία λόγω των μαχών που πλήτουν την περιοχή. Τι γίνεται όμως αν ένα εντεκάχρονο παιδί στην πλατεία ανθυπολοχαγού Ντυνάν στο Παρίσι, σπάσει δύο δόντια ενός συμμαθητή του με ένα κομάτι ξύλο; Με αφορμή ένα τέτοιο περιστατικό, οι ήρωές μας θα βρεθούν στον ίδιο χώρο για να συζητήσουν αυτό που έγινε. Κι εκεί...

 

Για την ιστορία:

 

Η προετοιμασία του συγκεκριμένου έργου ξεκίνησε τον Οκτώβριο του προηγούμενου έτους από τους πέντε βασικούς συντελεστές του. Κίνητρό τους, η αγάπη για το θέατρο και η ανάγκη να πειραματιστούν πάνω σε ένα κείμενο που έχει κάτι να πει.

«Οι Παραμυθάδες» ενημερωθήκαμε για την κίνηση αυτή κι ενδιαφερθήκαμε να αναλάβουμε την παραγωγή του. Σήμερα, έξι μήνες μετά, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας καλούμε στην παρουσίαση της όλης προσπάθειας.

 

Συντελεστές: 

 

Συγγραφέας: Yasmina Reza

Σκηνοθέτης: Χρήστος Πασ. Τσίρκας

Βοηθοί: Αναστασία Τσανουσίδου, Μαρία Χαριζάνη

Σκηνογράφος: Η ομάδα

Ενδυματολόγος: Η ομάδα και το κατάστημα La Coquette 

Φωτιστής: Ευθύμης Κυριακίδης

Μουσικός επιμελητής: Χρήστος Πασ. Τσίρκας

Παραγωγός: «Οι Παραμυθάδες»

 

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Παύλος Σαχινίδης, Κωνσταντίνα Κατσάνη, Άγγελος Δαλιαντζής, Θεοδώρα Βαβαλέσκου 

Φωτογραφίες αφίσας και εντύπου: Δαχή Ειρήνη, Ζούκα Αγγελική, Ορφανού Μαρία, Τζελέπη Άννα, Τσίλης Γιώργος, Χάσπαρης Γιώργος, Χριστοφιλογιάννης Γιώργος (Μέλη του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλας).

 

 

Προπώληση εισιτηρίων:

 

Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 στο θεατράκι της Στέγης και τις ώρες 10:00 με 14:00 και 17:00 με 19:30, ενώ για τις μέρες των παραστάσεων δηλαδή, Πέμπτη έως και Κυριακή θα γίνεται προπώληση εισιτηρίων δύο ώρες πριν την παράσταση, στον ίδιο χώρο.

 

 

 

Για την Ομάδα «Οι Παραμυθάδες»

 

Η πρόεδρος του ΔΣ

 

 

Μαρία Χαριζάνη