Με τόσους συνταξιδιώτες στο καράβι του, ο Σεβάχ βρέθηκε αντιμέτωπος και με νέες περιπέτειες. To 2ο και 3ο λοιπόν ταξίδι του Σεβάχ αυτή την Κυριακή 29/11/2015, παρέα πάλι με τους Παραμυθάδες, στο γνωστό καταφύγιο του Σεβάχ, στο Μουσείο του Μοχάμετ Άλι.

 

Δηλώσεις συμμετοχής στο [email protected] και στα τηλέφωνα 2510620515 και 2510620151.

 

Είσοδος:5€

 

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Σημειώνεται ότι πρόκειται για εκδήλωση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο Έκθεσης που φιλοξενείται αυτό το διάστημα στο Ιμαρέτ από το Σουλτανάτο του Ομάν με θέμα «Ανεκτικότητα, Κατανόηση, Συνύπαρξη».

 

Η πρώτη Κυριακή με τις περιπέτειες του Σεβάχ ήταν την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015.

 

 

 

Για το Ερευνητικό Κέντρο Μοχάμετ Άλι η γνώση είναι το όχημα που μας βοηθά να κατανοήσουμε τον κόσμο καλύτερα. Μ’αυτή την αρχή ως κεντρικό άξονα των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών μας δραστηριοτήτων συνεχίζουμε και φέτος τις «Διαδραστικές Κυριακές» στο Μουσείο του Μοχάμετ Άλι».

 

Το Ερευνητικό Κέντρο Μοχάμετ Άλι (ΜΟΗΑ) ιδρύθηκε το 2006 στην Καβάλα, στο σταυροδρόμι της Ευρώπης με τη Μέση Ανατολή. Είναι ένα ελληνικό ιδιωτικό, μη κερδοσκοπικό, μη Κυβερνητικό Ερευνητικό Κέντρο εποπτευόμενο από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

 

Στεγάζεται σε δύο μοναδικά ιστορικά μνημεία σημαντικού ισλαμικού χαρακτήρα και στοχεύει στην εξερεύνηση και μελέτη των επιτευγμάτων της μουσουλμανικής κουλτούρας και του μουσουλμανικού πολιτισμού πριν από την αυγή της νεωτερικότητας και τον αντίκτυπό της στον σύγχρονο κόσμο.