Μουσείο Καπνού

Το Μουσείο Καπνού Καβάλας είναι ένα θεματικό μουσείο το οποίο περιλαμβάνει αντικείμενα και αρχειακό υλικό για την καλλιέργεια και την παραγωγή του καπνού, φέτος συμπληρώνει είκοσι χρόνια λειτουργίας.

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Μουσείων, παρουσιάστηκε στο κοινό και σε ιστορικούς ερευνητές ένας άτλαντας στον οποίο αποτυπώνεται η πόλη της Καβάλας λίγα χρόνια μετά το 1930, σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (31/05) στο Μουσείο Καπνού.

Το απόγευμα της Τετάρτης (31/05) στις 19:00, στο πλαίσιο του εορτασμού της διεθνούς ημέρας Μουσείων, ο Δήμος Καβάλας και η Δημωφέλεια διοργανώνουν εκδήλωση στο Μουσείο Καπνού με θέμα «Το αποτύπωμα της Καβάλας τη δεκαετία του 1930».

Την Τετάρτη (31/05) στις 19:00 το απόγευμα, στο πλαίσιο του εορτασμού της διεθνούς ημέρας Μουσείων, ο Δήμος Καβάλας και η Δημωφέλεια διοργανώνουν εκδήλωση στο Μουσείο Καπνού με θέμα «Το αποτύπωμα της Καβάλας τη δεκαετία του 1930».

Στην ομάδα αυτή όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να γράψουν διηγήματα, παραμύθια, ποιήματα εμπνευσμένα από τα εκθέματα του Μουσείου Καπνού Καβάλας.

«Είμαστε τυχεροί που η πόλη μας διαθέτει τέτοιο Μουσείο και τόσο καλές γνώστριες της εφηβικής ψυχοσύνθεσης ξεναγούς», αναφέρει ο διευθυντής του σχολείου Δημήτρης Λυμπεράκης.

Την πεποίθηση ότι σήμερα η Καβάλα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει με δυναμισμό τις προκλήσεις του μέλλοντος, ως πύλη διαπεριφερειακής εμβέλειας με διεθνή ρόλο χάρη

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, συναντήθηκε τη Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020 με τον Πρόεδρο του ΙΚΚΙΚ, Γιάννη Βύζικα και την αρχιτέκτονα μηχανικό, Μελπομένη Βύζικα, προκειμένου να ενημερωθεί με περισσότερες λεπτομέρειες για την εγγραφή του στοιχείου άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς

Οι επισκέψεις μπορούν να γίνονται μόνο μετά από ραντεβού, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μια μέρα πριν να επικοινωνούν με το προσωπικό στο τηλέφωνο 2510223344 για να κλείσουν το ραντεβού τους. Σύμφωνα με τις οδηγίες 

Οι επισκέψεις μπορούν να γίνονται μόνο μετά από ραντεβού, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μια μέρα πριν να επικοινωνούν με το προσωπικό στο τηλέφωνο 2510223344 για να κλείσουν το ραντεβού τους. Σύμφωνα με τις οδηγίες 

Ένα τηλεοπτικό αφιέρωμα στη "Μέκκα του καπνού", την Καβάλα και στο μουσείο της όπου στεγάζεται όλη η καπνική ιστορία της περιοχής.παραδόθηκε στον δήμο Καβάλας και στη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. Την εκτέλεση της παραγωγής ανέλαβε η εταιρία  v-productions.webnode.gr του Καβαλιώτη Στέλιου Πολυχρονίδη. 

Όπως έγραψε στο προσωπικό του προψίλ στο Facebook ο Κώστας Παπακοσμάς:

Όπως έγραψε στο προσωπικό του προψίλ στο Facebook ο Κώστας Παπακοσμάς:

Η Συμπαράταξη Πολιτών και ο επικεφαλής της, Άρης Βέρρος συγχαίρουν το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού και προσωπικά τον πρόεδρο του Γιάννη Βύζικα, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο για την διοργάνωση του πρώτου Επιστημονικού Συνεδρίου για τον καπνό. 

Ο Σύμβουλος Επικοινωνίας  του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης επισκέφθηκε, σήμερα, Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018 το Μουσείο Καπνού στην Καβάλα.

 

Η μουσειολογική μελέτη του Μουσείου Καπνού που θα μετεγκατασταθεί και θα λειτουργήσει στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας παρουσιάστηκε επίσημα σήμερα, 6 Μαρτίου σε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων δημοτικού συμβουλίου στο Δημαρχείο.

Το Μουσείο Καπνού του Δήμου Καβάλας ανακοινώνει ότι λόγω εκτέλεσης απαραίτητων εργασιών εντός του εκθεσιακού χώρου, θα παραμείνει κλειστό για το κοινό από την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου έως και το Σάββατο

Με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας & Πολιτιστικών Δράσεων κ. Κυριακής Χιώτη- Πρασσά πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Μουσείο Καπνού με τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Κοινωνικών Κινημάτων & Ιστορίας Καπνού κ. Ιωάννου Βύζικα και τις κυρίες Μαρίας Κάππα και Μαρίας Λούκου μελών του Ινστιτούτου