Η μουσειολογική μελέτη του Μουσείου Καπνού που θα μετεγκατασταθεί και θα λειτουργήσει στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας παρουσιάστηκε επίσημα σήμερα, 6 Μαρτίου σε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων δημοτικού συμβουλίου στο Δημαρχείο.

 

 

Το κόστος της μελέτης ανέλαβε για λογαριασμό του Δήμου Καβάλας ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βιομηχανιών Μεταποίησης & Εμπορίας Καπνού ο πρόεδρος του οποίου παραβρέθηκε στη συνέντευξη. Να σημειωθεί ότι η μελέτη εκπονήθηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Κίζη που εδρεύει στην Αθήνα και στο πλαίσιο της συνέντευξης παρουσιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Γιάννη Κίζη.

 

Σύμφωνα με την μελέτη το μουσείο θα λειτουργεί στο ένα τέταρτο του συνόλου της Δημοτικής Καπναποθήκης σε τέσσερις ορόφους από την πλευρά της οδού Αβέρωφ. Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.600.000 ευρώ και επιδίωξη του Δήμου είναι να χρηματοδοτηθεί μέσω του ΕΣΠΑ, του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος ΑΜΘ.

 

Στη συνέντευξη τύπου μίλησε η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, Αναστασία Ιωσηφίδου, ο πρώην αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών στη διοίκηση Σιμιτσή και νυν δημοτικός σύμβουλος Θόδωρος Μουριάδης και ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού Γιάννης Βύζικας.

 

Στις φωτογραφίες απεικονίζεται η μελέτη όπως παρουσιάστηκε στη διάρκεια της συνέντευξης δίνοντας το στίγμα πως θα είναι το μουσείο όταν αυτό ολοκληρωθεί και λειτουργήσει. Στόχος του Δήμου Καβάλας είναι να αποτελέσει πόλο έλξης τουρισμού διεθνούς εμβέλειας.