Εκτός ψηφοδελτίου Χατζηεμμανουήλ στο Δήμο Θάσου βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες δύο άτομα, τα οποία είχαν περιληφθεί στην ανακοίνωση του συνδυασμού με τα πρώτα 73 ονόματα. 

 

Η αποχώρησή τους φαίνεται ότι συνοδεύεται από έντονο παρασκήνιο, όπως προκύπτει από ανάρτηση του συνδυασμού Κώστα Χατζηεμμανουήλ "Μόνο για τη Θάσο" στη σελίδα του υποψηφίου στο facebook. 

 

Σύμφωνα με αυτήν, οι δύο υποψήφιοι ζήτησαν να περάσει θέμα από το Δημοτικό Συμβούλιο και να ληφθεί απόφαση που να λέει ότι η έκταση που διεκδικούν, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως δημοτική δασική, δεν ανήκει στο Δήμο.

 

Ο δήμαρχος αρνήθηκε το ρουσφέτι και τους έδειξε την πόρτα της εξόδου από το συνδυασμό. Λέει στην ανάρτησή του ότι τα εν λόγω άτομα αναζητούν ήδη στέγη σε άλλο συνδυασμό και διατυπώνει δημοσίως το ερώτημα αν θα ζητήσουν τα ίδια ανταλλάγματα κι από το νέο συνδυασμό. 

 

Λέει συγκεκριμένα η ανάρτηση Χατζηεμμανουήλ: 

 

«Ο συνδυασμός μας ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΘΑΣΟ έχει αδιαπραγμάτευτες αρχές και έναν κώδικα αξιών, που αποδεδειγμένα τηρείται ανυποχώρητα. Δεν αποδέχθηκε και δεν θα αποδεχθεί υποψηφιότητες με ανταλλάγματα και μάλιστα τέτοια που θα μπορούσαν να θέσουν εν αμφιβόλω περιουσιακά συμφέροντα του Δήμου.

 

Η άρνηση μας να θέσουμε ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει ότι ο Δήμος δεν διεκδικεί μια έκταση, που έχει χαρακτηριστεί ως δημοτική δασική, αλλά ότι ανήκει σε κάποια κυρία, η οποία είχε δηλώσει -και το ανακοινώσαμε- πως θα συμμετέχει ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο συνδυασμό μας, ο δε σύζυγος της ως υποψήφιος σύμβουλος για το Συμβούλιο της Κοινότητας Θεολόγου, είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσουν και οι δυο και, όπως πληροφορηθήκαμε, να αναζητούν στέγη σε άλλο συνδυασμό. 

 

Άραγε, από το νέο συνδυασμό δεν θα ζητήσουν ανταλλάγματα; Εμείς τους ευχόμαστε ... καλή τύχη.»