Δάσος

Τα πρωτότυπα έργα τέχνης των μαθητριών και μαθητών των Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού Καβάλας σχετικά με το δάσος παρουσιάζονται μέχρι το απόγευμα της Κυριακής 26 Μαρτίου στο ισόγειο της Μεγάλης Λέσχης.

Για ένατη  μέρα καίγεται το  Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς και κανένας δεν δικαιούται να μιλά για απρόβλεπτη εξέλιξη, για κλιματική αλλαγή και έντονα καιρικά φαινόμενα. 

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε με το παρόν τους κατοίκους της πόλεως της Καβάλας αλλά και κάθε αρμόδια Αρχή, Φορέα και Υπηρεσία ότι στο πλαίσιο της αντιπυρικής προστασίας, αλλά και της προστασίας του μοναδικού δασικού πλούτου που διαθέτει η πόλη της Καβάλας

Θα σαρώνουν επί 24ωρη βάση όλο το περιαστικό δάσος και σε περίπτωση πυρκαγιάς θα δίνουν το στίγμα της και τη βέλτιστη διαδρομή για την Πυροσβεστική.

Υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς στο νησί της Θάσου το Σάββατο 14/8 σύμφωνα με τον χάρτη Πολιτική Προστασίας. 

 

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα  Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στην Π.Ε. Καβάλας.

Δύο είναι τα μεγάλα ενεργά μέτωπα αυτήν την ώρα στην μεγάλη πυρκαγιά της Λευκίμης που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης 1 Οκτωβρίου, το ένα ανατολικά και το άλλο δυτικά αλλά και πολλές μικρές διάσπαρτες εστίες.

Viral στα social media έγινε η φωτογραφία του Κώστα Πασβάντη, δασολόγου από την Ελευθερούπολη, να σηκώνει με τα χέρια του έναν μεγάλο κορμό δέντρου. Η φωτογραφία δεν είναι προϊόν μοντάζ.

Εκτός ψηφοδελτίου Χατζηεμμανουήλ στο Δήμο Θάσου βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες δύο άτομα, τα οποία είχαν περιληφθεί στην ανακοίνωση του συνδυασμού με τα πρώτα 73 ονόματα. 

 

Ρομαντζάδα μέσα στο δάσος προτιμούν κάποιοι χωρίς να σκέφονται ότι τα κεράκια ρεσώ πάνω σε εύφ

Νέους δασικούς χάρτες που καλύπτουν περίπου 1 εκατομμύριο στρέμματα στο νομό Καβάλας αναρτά το Υπουργείο Περιβάλλοντος σε λίγες ημέρες. Δείτε ποιες περιοχές αφορούν αλλά και πότε θα καλυφθούν οι υπολειπόμενες περιοχές - τι προβλέπεται για τη διαδικασία ενστάσεων/αντιρρήσεων αλλά και το Κτηματολόγιο

Από τη Διεύθυνση Δασών Ν. Καβάλας ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας (21η Μαρτίου) θα πραγματοποιηθούν από τις Δασικές Υπηρεσίες του Νομού Καβάλας οι παρακάτω εκδηλώσεις...