Ένα άθλιο μπαλάκι ευθυνών, ανάμεσα σε Κυβέρνηση και Δήμο, παίζεται στην πλάτη των εργαζόμενων με προγράμματα ΕΣΠΑ στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμουκαιστο «βοήθεια στο σπίτι».

 

Ο μεν Δήμος κάνει λόγο για λάθη στο χειρισμό του θέματος από τους συναρμόδιους υπουργούς και τα κυβερνητικά στελέχη αλλά και την αδιαφορία τους. Η δε κυβέρνηση ρίχνει τις ευθύνες στο Δήμο που δεν μπορεί να διαχειριστεί μια κατάσταση που άλλοι Δήμοι φέρνουν σε πέρας με ευκολία. 

 

Ωστόσο και οι δύο εκδοχές έχουν κοινό παρονομαστή, τη μη έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζόμενων.

 

Καλούμε τους εργαζόμενους στο Νομικό Πρόσωπο να μην συμβιβαστούν με καμία από τις δύο «εκδοχές». Να απαιτήσουν, με τον ενωμένο αγώνα τους και με άλλους εργαζόμενους που αγωνίζονται, να πληρώνονται στην ώρα τους, για να μπορούν απερίσπαστα να αφοσιωθούν στο δύσκολο έργο τους και στην προσφορά τους στα παιδιά. Συγχρόνως να κάνουν «πέρα» όλους εκείνους που ενόψει των εκλογών τους χτυπούν τη πλάτη, ενώ την ίδια στιγμή συμφωνούν με τη πολιτική που εφαρμόζουν σε αρμονία Κυβέρνηση και Δήμος. 

 

Σημειώνουμε ότι η επιχειρηματική δράση στον ευαίσθητο τομέα της Προσχολικής Αγωγής, σε συνδυασμό με τα ευρωενωσιακά προγράμματα για την απασχόληση, μέσω του ΕΣΠΑ, είναι που δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα, που υπονομεύει τις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας για μια θέση των παιδιών της στους παιδικούς σταθμούς, αλλά και τα δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτούς, ακόμα κι αν λειτουργούν με το μανδύα της δημοτικής εποπτείας.

 

Προβλήματα στη μισθοδοσία υπήρξαν και παλιότερα, αλλά τώρα το κακό παράγινε και το σίγουρο είναι ότι μετά τις εκλογές θα ενταθούν. 

 

Σήμερα που ο λαός έχει εξαθλιωθεί από την αντιλαϊκή πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης, που η ανεργία έχει φτάσει στο "κόκκινο", που χιλιάδες οικογένειες απειλούνται με πλειστηριασμούς των σπιτιών τους, είναι απαράδεκτο να μη πληρώνονται οι εργαζόμενοι στην ώρα τους. 

 

Να είναι καθαρό στους εργαζόμενους ότι δεν είναι από τη μια το κράτος και από την άλλη ο Δήμος. Οι δημοτικές αρχές υλοποιούν κατά γράμμα τη βάρβαρη αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης. Βάζουν πλάτη στην ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση και σε αυτή τη δομή πρόνοιας, δέχτηκαν τη μείωση της χρηματοδότησης στους δήμους, δεν υπολογίζουν τις ανάγκες των νέων ζευγαριών, των παιδιών τους, των ηλικιωμένων, συνολικά των εργαζόμενων.

 

Σας καλούμε να ενώσετε τις δυνάμεις σας με άλλους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά και να αγωνιστείτε για τα δικαιώματά σας:

 

Ως Λαϊκή Συσπείρωση διεκδικούμε:

§    Αποκλειστικά Κρατικούς - Δωρεάν - Σύγχρονους και Ασφαλείς Παιδικούς Σταθμούς με κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή, επάρκεια και ποιότητα φαγητού.

§    Μόνιμο, εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό, με τον ενιαίο φορέα προσχολικής αγωγής με ευθύνη του κράτους και ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα.

§    Να μην κλείσει κανένας παιδικός, βρεφονηπιακός σταθμός. Να δημιουργηθούν νέοι, γιατί δεν επαρκούν.

§    Τώρα άμεσες προσλήψεις προσωπικού για να καλυφθεί το σύνολο των αιτήσεων και να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά Ελλήνων και μεταναστών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

§    Να μη γίνει καμιά απόλυση. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους με 6ωρο, 5ήμερο, 30ωρο.

§    Καμία πληρωμή από τους γονείς. Να καταργηθούν όλα τα τροφεία.

§    Γενναία χρηματοδότησή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό τώρα!

 

Καβάλα 02-03-2019

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ